DeMooiRooiKrant

29 maart 2017

DeMooiRooiKrant 29 maart 2017


Een dashboardfilmpje van een Rooise automobilist heeft in Sint-Oedenrode, maar ook landelijk het nodige stof doen opwaaien. De camera filmde een ernstig gevaarlijke situatie bij de oversteekplaats tegenover bezinepomp Bongers aan de Schijndelseweg. Tienduizenden mensen zagen het filmpje op Facebook en MooiRooi.nl. Het maakte de tongen los. Landelijke media pikte het op en stelde daarmee de ernst aan de kaak.

In het filmpje is te zien dat een rode auto pal voor de oversteekplaats een bus inhaalt, die op dat moment afremt om een meisje over te laten steken. Daarna kan de auto ternauwernood het kind ontwijken die halverwege het zebrapad een sprintje in moet zetten richting de vluchtstrook. Daarmee wordt eens temeer duidelijk dat er nog steeds veiligheidsproblemen zijn bij de oversteekplaats, waar honderden mensen per dag gebruik van maken. Iedere dag vinden er incidenten plaats. Zo lopen ervaren fietsers vanuit wijk de Heikant vaak tegen onbegrip aan als ze tien meter tegen de stroom in moeten fietsen om de oversteekplaats te bereiken en zien automobilisten en vrachtwagens overstekende fietsers en wandelaars compleet over het hoofd. Onder hen veel jonge kinderen en naar school gaande gezinnen

De oversteekplaats is al vaker in opspraak geweest. Meerdere ongelukken vonden er plaats, waarvan enkelen zeer ernstig. Helaas zijn nog niet alle weggebruikers er van bewust. Nog dagelijks raast het verkeer er langs. De situatie op het recente filmpje ging maar net goed, maar het is wachten op het volgende ongeluk wat misschien wel een zeer kostbaar mensenleven kan kosten. Wordt het niet eens tijd om er verkeerslichten te plaatsen?

Formido
Forum klus wijs
Opaal
De Wit Schijndel

Jaargang 7 • Week 13 • Woensdag 29 maart 2017

2 / 40

"BRON- Keurmeester" Wim Hulsen met pensioen

Op 30 maart a.s. gaat gemeenteambtenaar Wim Hulsen , na 36 jaar gewerkt te hebben voor de gemeente Sint-Oedenrode, met pensioen. De Rooise voetbalverenigingen, Boskant – Rhode – Ollandia – Nijnsel, verenigd in "BRON", nemen hierdoor afscheid van een man die circa 35 jaar lang de voetbalvelden in Sint-Oedenrode heeft gekeurd en ook het onderhoud van de sportparken gebeurde onder leiding van Wim Hulsen.

In de periode november t/m maart is het ieder jaar noodzakelijk dat op zaterdag en op zondag de voetbalvelden geïnspecteerd worden of voetvallen verantwoord is i.v.m. de staat van de velden. Op zaterdag en op zondag heeft Wim Hulsen deze taak ruim 30 jaar uitgevoerd vanuit de gemeente en hij heeft dat op een voortreffelijke manier gedaan. Altijd handelend, in overleg, in het belang van de voetbalclubs. Wim was een man waarop de clubs konden rekenen, hij nam desnoods maatregelen zodat er toch nog gevoetbald kon worden. Het onderhoud van de sportparken viel ook onder de verantwoordelijkheid van Wim. Hiervoor was hij een man die makkelijk bereikbaar was en voor de voetbalclubs alles uit de kast haalde om de sportparken netjes op orde te hebben. Het resultaat is dat de sportparken, gelet op de beperkingen hier en daar waar Wim ook niets aan kon doen, er netjes bij liggen. Wim heeft een maximaal resultaat behaald en hiervoor zijn de BRON-verenigingen Wim erg dankbaar. De titel "keurmeester "doet recht aan de manier waarop Wim zijn functie heeft vervuld: op een correcte en zorgvuldige manier, handelend in het belang van de voetbalsport. Wij wensen Wim Hulsen een fijne tijd toe en hopen dat hij lang mag genieten van zijn pensioen. De voorzitters De BRON-verenigingen:
Roland ter Haak Boskant - Wim van Meijl Rhode - Erik Huijbregts Ollandia - Wil Kreemers Nijnsel


Foto: Hans van den Wijngaard

Kinderboerderij zit er weer warmpjes bij

Met dank aan een aantal gulle gevers zit de kinderboerderij er weer warmpjes bij. Zaterdag werd de nieuwe overkapping officieel in gebruik genomen. Die overkapping van het terras kon dankzij een bijdrage van onlangs opgeheven stichting 'De Boelaarshoeve' en het prijzengeld van Rooische Zwets en de Knollekes bij de Rooise Kwis worden gerealiseerd. Ook de zeilmakerij leverde een bijdrage bij de realisering van de terrasoverkapping.

Hoewel de nieuwe overkapping al tijdens de opening van de kerststal in december werd gebruikt, was zaterdag de officiële in gebruik name. Daarbij waren vertegenwoordigers van de schenkers aanwezig. Herman Koenen, de voorzitter van de kinderboerderij, dankte de gulle gevers.

"Hopelijk kunnen we de eerste 25 jaar vooruit"

"Dankzij hen zitten we er warmpjes bij, zoals bij de opening van de kerststal in december al bleek. Het voordeel van deze serre is dat in de zomer de wanden open kunnen. Maar ook als de wanden dicht zijn, hebben we een mooi uitzicht naar alle kanten. Hopelijk kunnen we met deze serre de eerste vijfentwintig jaar vooruit".


Rooi boft met mega reclamedoeken aan snelweg

v.l.n.r: Voorzitter Natuurlijk! Sint-Oedenrode Pieter van de Kamp, Marlies van Gerwene n Jan de Werdt Foto: Jos van Nunen

Misschien is het u ook al opgevallen? Duizenden automobilisten alvast wel. Op twee strategische punten aan de A50 staan sinds deze week twee grote promotieborden van Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Het Centrummanagement en stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode hebben dit na twee jaar lobbyen voor elkaar weten te krijgen bij Rijkswaterstaat.

Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Rijkswaterstaat laat het niet zomaar toe dat reclame- en/of pr-uitingen aan de snelweg worden geplaatst. Voor Sint-Oedenrode maakt de instantie een uitzondering. Bovendien gaat de gemeente strenger handhaven bij wildgroei van andere reclame-uitingen langs wegen en snelweg.
Voor Sint-Oedenrode betekent dit een grote overwinning. Op dit moment wordt het eerstvolgende evenement Fashion & Food uitgelicht, maar andere grote evenementen zoals o.a. kermis, Carnaval en Koningsdag zullen volgen. Tussendoor worden pakkende teksten getoond met sfeerbeelden van Sint-Oedenrode. In de hoop zo veel mogelijk mensen naar het dorp te trekken.

Het slagen van dit project van stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode en het Centrummanagement is vooral te danken aan de inzet en standvastigheid van Pieter van de Kamp, Jan de Werdt en Marlies van Gerwen. Zij zijn al twee jaar druk bezig met lobbyen om dit voor elkaar te krijgen.


Grootste zendmast EU komt in Olland

Vorig jaar kwam Rooi landelijk in het nieuws als een van de gemeentes met de slechtste mobiele dekking van Nederland. Olland had zelfs de twijfelachtige eer om lijstaanvoerder te zijn, met compleet witte vlekken zowel op de 3G als de 4G dekkingskaart.

Het ziet er inmiddels naar uit dat gehoor gegeven gaat worden aan de klachten, en hoe. Met een zendmast van 95 meter – tot nu toe de hoogste 4G-mast van de Benelux – worden niet alleen alle witte plekken in de regio van de kaart geveegd, maar ook providers uit omliggende landen doen er hun voordeel mee. Olland heeft namelijk een vrijwel perfecte ligging binnen de driehoek België, Duitsland en natuurlijk Nederland. Zelfs Noord-Frankrijk pikt er een graantje van mee, garandeert 4G Nederland. Van de vier Nederlandse providers heeft KPN de order in de wacht weten te slepen. Volgens planning gaat medio april dit jaar de eerste schop de grond in. Het wordt een mast van het hybride type. Als voorkeur locatie is aangegeven een perceel tussen de Kartuizerweg en het Morgenstraatje. Volgens 4G Nederland is voor het plaatsen van een dergelijke mast geen bestemmingsplanwijziging nodig.

Uit onderzoek van 4G Nederland blijkt dat de nieuw te bouwen mast 0,215 Volt straling per meter bevat. Dat is onder de norm, stellen zij. Onzin, beweert Cynthia Laamers van de landelijke actiegroep 'Verminder electrosmog'. "4G Nederland heeft als uitgangspunt dat een schadelijk effect op de gezondheid, in welke mate dan ook, nooit vastgesteld is. Die norm is dus volslagen willekeurig." 'Verminder electrosmog' roept daarom op tot een massale samenkomst van belangstellenden en betrokkenen bij café d'n Toel in Olland. Tijdstip van samenkomst is aanstaande zaterdag om 11.00 uur. Binnenkort zal KPN een informatiebijeenkomst beleggen. De provider stuurt één dezer dagen een informatiebrief rond.

Boskant krijgt populieren terug

Landelijk gezien was het vorige week woensdag de zestigste Boomfeestdag. De laatste maanden leek het in Boskant vaker 'boomrooidag', want honderden bomen werden gekapt. Gelukkig zijn er betere tijden aangebroken. De komende weken worden meer dan duizend nieuwe populieren gepland in het kerkdorp van Meierijstad. Kinderen van de plaatselijke basisschool hadden woensdagmorgen de eer om de eerste bomen in de grond te plaatsen.
Dat deden ze met plezier. De zon scheen over de Donderdonksedijk. Een straat die vanuit Boskant dwars door natuurgebied De Scheken loopt. Gesteund door medewerkers van de gemeente en wethouder Coby van der Pas gingen ze aan de slag om tientallen populieren te plaatsen. Als echte Boskanters lieten de kinderen zich over bomen niets wijsmaken door de wethouder, maar bij het planten keken ze de techniek toch stiekem van haar af. "Dit is een goede oefening. Weer eens wat anders dan achter het bureau", lacht de wethouder.
Terwijl de kinderen al bomen sjouwend op weg waren naar het volgende gat, reed een bus van de WSD een aangrenzend perceel op. Een gedeelte van De Scheken wat er nu uitziet als een hoofd met wat plukjes haar. De laatste maanden zijn daar veel bomen verwijderd, maar de komende weken worden er 500 populieren bij geplant. Een eindje verderop, in het centrum van Boskant tegenover de Sonnemansdriehoek en het Ritaplan, worden zeshonderd nieuwe bomen gezet. Zo krijgt Boskant haar bomen weer terug.
De kinderen hadden op een gegeven moment de smaak te pakken. Steeds minder gaten bleven over om gevuld te worden. "Mogen we daar dan verder gaan?", wijst een ijverige leerling vragend naar het kale perceel.


Rooi is weer een beetje schoner

Foto: Hans van den Wijngaard

Zaterdag was de 'Landelijke Opschoondag' en Sint-Oedenrode deed daar weer aan mee. Het was de tiende keer dat de gemeente en de Wildbeheereenheid hierin samen optrokken. Het was de eerste keer dat de gemeente Meierijstad voor deze activiteit aan de lat stond. Om de opschoondag af te trappen was wethouder Harry van Rooijen naar Sint-Oedenrode gekomen. Maar ook oud-wethouder René Dekkers liet zich net zoals de afgelopen jaren als trouwe opruimer noteren.

Zowel jong als oud waren zaterdag op pad om de rommel op te ruimen die dagelijks langs de wegen wordt gedumpt. Naast enkele jongeren, die trouw elk jaar met hun grootouders op pad gaan, was ook de inmiddels 84-jarige Pieter de Koning weer trouw van de partij. Pieter kan het ondanks zijn leeftijd niet over zijn hart verkrijgen om de deelname aan de 'Landelijke Opschoondag' over te slaan. "Zet mij maar niet op de foto', maar de jeugd, dat is veel belangrijker", zegt de veteraan koeltjes als zijn mede opruimers op zijn trouwe aanwezigheid wijzen.

Foto:

Ondanks dat er ook dit jaar weer menig vuilniszak werd gevuld langs de verschillende Rooise wegen, waren veel van de vrijwilligers positief verrast. "Er ligt dit jaar minder vuil dan andere jaren", was een opmerking die op menige plaats werd gehoord. Alleen de opruimers langs de Zuidelijke Randweg vertelden dat het weer hetzelfde was als anders. Laten we hopen dat er een trend is gezet. Dat we ons met zijn allen langzaam maar zeker bewust worden dat het geen stijl is om een leeg blikje, kauwgom of andere rommel in de berm te gooien.

De inmiddels al traditionele week van het afval, die afgelopen week weer op de Rooise basisscholen werd gehouden is misschien wel een begin van die bewustwording. Want als het lukt om een vol blikje drinken mee van huis te nemen, dan kan het toch ook geen moeite zijn om het lege blikje mee te nemen naar de eerstvolgende vuilnisbak.

Winnaars Rooise kwis denk aan Bijzonder in Rooi

Naar eigen zeggen was het niet geheel toevallig dat uitgerekend de vijf slimste teamleden van "Tis Rolluk Iet" de winnende cheque mochten uitreiken aan het goed doel waarvoor zij tijdens De Rooise Kwis zo hard gestreden hadden. Hierbij konden ze een kleine glimlach echter niet onderdrukken. Dat het team "Tis rolluk iet" uit slimme mensen bestaat staat buiten kijf; zij wonnen De Rooise Kwis met overmacht. De bijbehorende cheque van €750,- werd zeer dankbaar in ontvangst genomen door Stichting Bijzonder in Rooi.

Bijzonder in Rooi is opgericht voor kinderen en jongeren met een beperking, in de ruimste zin van het woord. Denk hierbij aan lichamelijke of geestelijke beperkingen maar ook kinderen/jongeren met een 'rugzakje' die op het reguliere onderwijs zitten. Ook zijn kinderen en jongeren die misschien geen indicatie hebben, maar om een andere reden moeilijk kunnen aansluiten in het reguliere welkom bij Bijzonder in Rooi. Deze kinderen vinden het vaak lastig om aan te sluiten bij een sport(vereniging) of in contact te komen met leeftijdsgenootjes. Vaak zitten deze kinderen verspreid op scholen binnen de gemeente of zitten ze op scholen die niet in de eigen gemeente gehuisvest zijn. Bijzonder in Rooi organiseert leuke activiteiten zodat deze kinderen wat makkelijker een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Door middel van vrijetijds- en sportactiviteiten aan te bieden, en aan te sluiten bij bestaande activiteiten binnen Sint-Oedenrode, kunnen deze kinderen elkaar leren kennen. De kinderen vereenzamen niet, en voelen zich meer een onderdeel van de maatschappij.

Stichting Kei Kim kijkt terug op geslaagde evenementen

Foto:

Na de kindermiddag van vorige week hield stichting Kei Kim afgelopen zaterdagavond in café 't Kerkpleintje een benefietavond. Dat werd een succes. Vooral in combinatie met het eerdere evenement, want in totaal werd een bedrag van €5.776,- opgehaald.

De opkomst was goed. Vrienden, familie en bekenden verzamelden zich in café 't Kerkpleintje. Om 21.00 uur werd het startsein voor de veiling gegeven. Nogmaals werd toegelicht wat het doel van stichting Kei Kim. Door middel van een aantal video's van Kim werd kenbaar gemaakt wat de dagelijkse beleving van Kim is en van welke middelen zij gebruik maakt (bijvoorbeeld een elektrische rolstoel die ze met haar hoofd kan bedienen en zelfgemaakt speelgoed).

Het aanbod van de veiling was uitgebreid. Negentien kavels werden grotendeels aangeboden door vrienden en bekenden. Het eerste aanbod, een high tea voor 10 personen, ging al direct voor een mooi bedrag weg en bij de diensten die daar op volgden werd ook goed geboden. De grootste kavels waren een zeiltocht en een nog te maken steigerhouten tafel.
Na de pauze volgden de biedingen elkaar in hoog tempo op. De opbrengst van zowel de kindermiddag als van de dienstenmiddag is aan het slot van de veiling bekend gemaakt. Na de laatste veiling werd een spetterend optreden verzorgd door Paul de Corte en Esther van Heeswijk van de band You & Me. "We willen uiteraard iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan de totstandkoming van de veiling: de diensten die zijn aangeboden, het ter beschikking stellen van het café, maar ook de ondernemers (cafetaria De Mert, 't Roois Kaashuis en De Beleving) die geheel belangeloos de hapjes hebben verzorgd. Mooi om te zien dat er zoveel medewerking aan wordt gegeven", aldus de organisatie.


Na 15 jaar afscheid van de brandweer

Foto: Bart van der Heijden

Na vijftien jaar erg betrokken te zijn geweest neemt Jan de Leijer afscheid bij de vrijwillige brandweer in Sint-Oedenrode. Na jaren trouwe dienst vindt Jan het tijd om meer tijd door te brengen met zijn partner en kinderen. Dat kon natuurlijk niet zonder eerst een prachtig en feestelijk afscheid te krijgen van zijn collega's en oud-collega's bij de brandweer.

Loco-burgemeester van Meierijstad Eus Witlox was ook aanwezig. Hij bedankte Jan, die hij al jaren goed kent, met een mooi dankwoord en een bos bloemen. Ook Jan's vriendin Marianne kreeg een grote bos bloemen. Kevin van Rooij, lid van de personeelsvereniging van de brandweer in Sint-Oedenrode, overhandigde Jan een prachtig beeldje in de vorm van een spuitmond. Ook volgde er natuurlijk een mooi woordje over hoe betrokken Jan was bij de brandweer. Vijftien jaar lang heeft hij erg hard gewerkt voor de brandweer, maar Jan was volgens Kevin ook iemand die zo af en toe ook aan zijn familie thuis dacht. Die gedachte gaf hij ook door aan zijn collega's.

Tot slot wilde Jan zelf nog iedereen heel hartelijk bedanken voor de jarenlange samenwerking. Zichtbaar geëmotioneerd sprak hij de aanwezige leden en oud-leden toe. Aan het einde kwam Marianne erbij en samen hieven zij het glas en werd er geproost op de jarenlange, goede samenwerking.


Oprichting de Dementievriendelijke Gemeente Meierijstad

Op maandag 27 maart 2017 wordt in aanwezigheid van wethouder Witlox in het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel de Dementievriendelijke Gemeente Meierijstad (DVG Meierijstad) opgericht. De drie kernen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel van DVG Meierijstad geven hun eigen lokale invulling en ontwikkelen allerlei activiteiten rondom het thema Dementie. Veghel en Schijndel waren al actief als dementievriendelijke gemeenten. De bijeenkomst is om 14.00 uur in de trouwzaal in het gemeentehuis van Meierijstad.

Stuurgroep
De Stuurgroep van DVG Meierijstad bestaat uit een vertegenwoordiging van de drie gemeenschappen: José Swinkels en Jack van Zutphen zijn afgevaardigden uit Schijndel, Marieke Kerstens en José de Boer namens Veghel en Janny Forsten en Nel van Manen namens Sint-Oedenrode. In de afgelopen jaren is een netwerk met een stuurgroep en werkgroepen opgebouwd, waarin partners deelnemen zoals ONS Welzijn, Welzijn de Meierij, Alzheimer Nederland, de ouderenbonden, Hulpdienst Diaconie Veghel, zorginstellingen, de bibliotheek, Area, Adviesraad Sociaal Domein Meierijstad en een aantal personen op persoonlijke titel.

Voorlichting
De partners binnen de Dementievriendelijke Gemeente organiseren onder andere voorlichtingsbijeenkomsten voor diverse doelgroepen en maken lesbrieven voor scholen. Verder is er een Dementheek opgezet in de bibliotheek van Veghel, een 'kom samen in beweging' voor dementie groepen en wordt de foto-expositie voor mensen met dementie voorbereid. Daarnaast verzorgen de partners van DVG Meierijstad de coördinatie van het maken van levensboeken voor ouderen door leerlingen van het voortgezet onderwijs . DVG Meierijstad zoekt contact met verenigingen en het bedrijfsleven met als doel om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk te laten deelnemen in onze samenleving.

Dementie
De komende jaren zal het aantal mensen met (een variant van) de ziekte dementie flink toenemen. De verwachting is dat in de gemeente Meierijstad in 2020 circa 1.455 mensen een vorm van dementie hebben en dat circa 4.364 mensen mantelzorger zijn voor een naaste met dementie. Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en kunnen meedoen, zo lang als dat mogelijk is. Zij kunnen onze buren, onze klant, onze sportvriend zijn. Dat vraagt om een positieve benadering van iedereen in onze samenleving.

Met de oprichting van de Dementievriendelijke Gemeente Meierijstad wil het netwerk bijdragen aan een prettige, veilige en toegankelijke leefomgeving, zodat mensen met dementie en hun naasten zich welkom blijven voelen.


Koning en Koningin bezoeken Meierijstad

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 21 april op basisschool De Vijfmaster in Veghel het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen. Tijdens deze vijfde editie staat het thema 'Feest' centraal. De dag begint met een ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gezongen, gedanst en gesport.

Basisschool De Vijfmaster is sinds januari 2017 gehuisvest in een nieuw gebouw met een eigen speelpark. De school ligt in de wijk Veghel-Zuid en heeft 179 leerlingen met een grote diversiteit aan achtergronden. Het wijkcentrum bevindt zich ook in het schoolgebouw, wat bijdraagt aan het contact tussen de school en de buurtbewoners.

Het programma van de Koningsspelen heeft vijf sub-thema's; feest & verjaardag, sporten & bewegen, muziek & dans, goed ontbijt en samen plezier. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij het ontbijt, geven het startsein en bezoeken een aantal sportactiviteiten. In Veghel doen in totaal 14 scholen met 3095 leerlingen mee aan de Koningsspelen. Zij worden begeleid door 225 leerkrachten.

De Koningsspelen werden voor het eerst gehouden in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Meer dan 5.000 basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen leerlingen hebben zich dit jaar ingeschreven voor de Koningsspelen.


Amigos Menswear blijft verrassen

Dit jaar bestaat Amigos Menswear al weer negen jaar. De mannenkledingzaak van Bart Passier en Paul van den Biggelaar is duidelijk een aanvulling voor Rooi gebleken. De twee modefreaks weten iedere keer weer te verrassen met de prachtige zaak aan de Heuvel. Ook nu weer met een aantal gave, nieuwe merken.

Naast de bekende merken als Diesel, Scotch&Soda, Converse, Deus en Goosecraft is het assortiment inmiddels weer uitgebreid. Sinds kort is de kleding van het Scandinavische label Minimum te koop bij Amigos Menswear en hebben de mannen ook het merk Fiver weten te strikken. Maar ze verkopen meer. Naast kleding hebben ze verschillende accessoires. Zo verkoopt Amigos Menswear al jaren de accessoires van Scotch & Soda en Björn Borg. Daar komen nu de handige portemonnees van Secrid bij.

Vanwege het jubileum is er dit weekend weer een feestweekend bij Amigos Menswear. Zo kunnen er tot zaterdag 8 april knipbonnen uit DeMooiRooiKrant ingeleverd worden. Hiermee maken mannen kans op een kledingset van drie stuks Scotch & Soda. Daarnaast maakt 1 op de 5 klanten kans op een 2pack Björn Borg van woensdag 29 maart tot en met 2 april.

"We hebben inmiddels een vaste klantenkring waar we ontzettend blij mee zijn. Mannen zien vaak het gemak van een fijne kledingzaak in het dorp. Dat dorpse is juist wat ons zo aanspreekt. Het terrasje hier voor de deur bijvoorbeeld, dat geeft echt dat gezellige. Voor ons ook even de gelegenheid om na te kletsen met onze klanten", vertellen Bart en Paul vol passie.

Ollend Dreijt Dur viert tienjarig jubileum

Alweer voor het 10e jaar zal de rood-wit gestreepte feesttent op d'n Tip staan dit jaar. Dus zet Ollend Dreijt Dur alvast in je agenda: 9, 10 en 11 juni! Je zal van je komst geen spijt krijgen, daar zal het programma wel voor zorgen…

Op vrijdag zal het podium gevuld zijn met aanstormend talent uit de regio, local heroes. We trappen af met Fieldtrip, een jonge band met een gevarieerd repertoire. Hierna zal YellowPants het podium overnemen. Ze hebben vorig jaar al bewezen dat ze een lekker feestje kunnen maken. De avond wordt afgesloten door Mr. C., ook wel bekend als G@zzerop. Deze bigband heeft tijdens de vorige jubilieumeditie de tent compleet op zijn kop gezet.

Zaterdag wordt het publiek opgewarmd door de coverband Outline. Drie dames aan het front, de nodige gitaren en vette drums. Daarna zal de energie van het podium spatten met Lijn 7. Covers van hier tot Tokio, niets is te gek. We gaan dansen en springen tot de zweetdruppels van het tentdoek vallen.

Zondag wordt er iets speciaals georganiseerd voor alle (oud) inwoners van Olland. Een fietstocht met BBQ: 'Let's Meat @ ODD's grootste buurtfeest'. Hierover worden de Ollandersnog geïnformeerd.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom bij de feesttent. Voor de kinderen zijn er weer genoeg activiteiten in en rondom de tent. 's Middags zal de jonge coverband New Generation zorgen voor een lekker stukje muziek. Coverband Loeki de Vos laat 's avonds de tent nog één keer knallen. DJ Leon zal de dag aan elkaar draaien en presenteren.

Genoeg reden dus om naar d'n Tip te komen. Vanaf 7 april zal de kaartverkoop starten op www.ollenddreijtdur.nl en bij de Dorpsherberg in Olland. Ook voor meer informatie kun je terecht op onze website. Tot in de tent!

Piet spit alle MooiKranten door…

Piet Teppema, afkomstig uit Zeist en woonachtig in Veghel, komt iedere woensdag op en neer gefietst naar het hoofdkantoor van DeMooiKrant om de regionale kranten door te lezen. Dit doet hij echter niet zonder belangrijke reden.

De Veghelaar is lid van de genealogische vereniging. Deze vereniging houdt zich bezig met stamboomonderzoek. Piet is al 40 jaar lid van de vereniging, hij is chemicus van beroep en heeft dus altijd interesse gehad in het doen van onderzoeken. Zijn interesse in de familiegeschiedenissen begon toen zijn vader op een dag de boel ging opruimen en Piet een doos gaf vol met familiegegevens. Toen hij deze gegevens eenmaal onderzocht had, was hij verkocht door de geschiedenis van zijn eigen familie. Hij kwam er zelfs achter dat hij een paar bekende sporters van vroeger in de familie had zitten. Hij wilde bijdragen aan een mogelijkheid waarin iedereen zijn/haar familiegeschiedenis zou kunnen achterhalen. Zo heeft hij zelf de familiegeschiedenis van zijn vrouw, buurman en verschillende vrienden onderzocht. Dit hield dan ook niet in 1900 op. Piet heeft ooit zelfs teruggezocht tot het jaar 1580!

De Veghelaar pikt alle familieberichten uit de lokale kranten in zijn omgeving. Deze berichten komen meestal niet online en zijn daarom in de toekomst ook bijna niet meer terug te vinden. Zelf ordent hij de berichten en bergt hij ze op in dozen. Hij brengt deze dozen naar het hoofdkantoor van de genealogische vereniging in Weesp. Daar worden de berichten opgeslagen voor families die informatie over hun voorouders willen inwinnen. Piet is een paar uur per week bezig met dit klusje en hij mag het werk aanleveren wanneer hij zelf wil. Zolang het kan wil de senior dit werk graag blijven doen. "Bovendien houdt het me van de straat", zegt hij lachend.

De speurneus haalt naast de benodigde informatie ook heel veel andere leuke informatie uit DeMooiKranten, geeft hij aan. Zo is hij laatst met zijn vrouw Agnes gaan lunchen in Streekpark Kienehoef en is hij altijd op de hoogte van de nieuwtjes van de omliggende dorpen.

Basisschool rent voor Villa Pardoes

In het kader van de paasgedachte "We zijn er voor elkaar" houdt basisschool Kienehoef rondom Pasen een sponsorloop. Dit jaar staat deze in het teken van Villa Pardoes.

Villa Pardoes zet zich in voor ernstig zieke kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij bieden deze kinderen een onvergetelijke gratis vakantie met het gehele gezin, zodat zij even aan iets anders denken dan aan hun ziekte. Een onbezorgde week samen met broertjes, zusjes, papa, mama, opa's en oma's. Even alles vergeten! Kinderen en ouders houden na afloop van hun bezoek hier een geweldige herinnering aan over. Villa Pardoes helpt kinderen, dankzij de steun van vrijwilligers, donateurs en vrienden.

Wij willen graag dit goede doel steunen d.m.v. van het organiseren van eerder genoemde sponsorloop. Op donderdag 13 april gaan alle kinderen van de school deze uitdaging aan. De organisatie hoopt dat ieder kind enkele sponsoren heeft, zodat hij/ zij een bijdrage kan leveren aan de sponsoractie. Dus wordt u gevraagd om te sponsoren? Denk dan aan de goede dingen die Villa Pardoes doet.

Popkoor Novelty pakt tweede prijs

Piet nam deze week zijn vrouw Agnes mee. Foto: Ilse van den Ham

Popkoor Novelty heeft afgelopen zondag tijdens het Kaf van Koren Festival in Groesbeek de tweede prijs behaald.

Foto:

Tijdens een sfeervolle middag waren er optredens van vele koren uit Nederland. De deskundige juryvoorzitter Wim Bakker over het optreden: "Het was gisteren zo'n 3 minuten 'stil in mij'...Wat een muzikaal hoogstandje heeft Popkoor Novelty laten horen. Complimenten namens de organisatie en een hopelijk ' tot ziens' van de voorzitter van de jury."

Het was chaos bij de oprit van de A50 vanuit Sint-Oedenrode richting Veghel op maandag. Daar was een vrachtwagen met kippen gekanteld. De meeste tijd zat hem in het overladen van de kippen naar een andere truck.

Rondje Rooise Natuur

Foto:

Op maandag 3 april maken enkele leden van de Heem-natuurgroep een digitale wandeling door de prachtige natuur van Sint-Oedenrode. Met eigen foto's vertellen ze over wat er zoal te zien is in hun natuurrijk Rooi.

Van het Vressels bos, de Everse Beemden, langs Rooise vogelkolonies, gaan ze door het centrum, verder tot aan de Beekse Waterloop, door de Schijndelse Heide op naar de Geelders. Prachtige foto's van bijzondere belevenissen met uilen, vlinders, reptielen, planten, paddenstoelen, vissen en zo meer passeren de beamer om de mensen verstelt te doen staan van de grote veelheid aan natuurverschijnselen die overal te zien zijn als je er maar oog voor hebt.

De Heem-natuurgroep heeft dat. Kom gerust mee genieten op 3 april om 20.00 uur in d'n Einder, Sluitappel 17a, Sint-Oedenrode

Vrijwilligers gezocht

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Op de website www.welzijndemeierij.nl wordt een overzicht gepresenteerd waar allerhande vacatures te vinden zijn in uw eigen omgeving.

Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Bezoekvrijwilligers gezocht
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om iets voor een ander te betekenen. Er staan op dit moment meerdere vragen open voor een bezoekvrijwilliger: samen naar buiten een stukje wandelen, duofietsen of bijvoorbeeld een kaartje leggen en een kopje koffie drinken. Wilt u zich graag nuttig maken voor een paar uur in de week en een vast persoon bezoeken? Dan is deze vacature iets voor u!

Penningmeester voor Roois Kultuur Kontakt
Het Roois Kultuur Kontakt is op zoek naar een penningmeester voor het maken van het financiële jaarverslag en het doen van betalingen en declaraties. De taak vergt enkele uren per maand; per jaar zijn er 2 à 3 bestuursvergaderingen. De penningmeester mag gratis deelnemen aan alle activiteiten die vanuit het Roois Kultuur Belang worden georganiseerd (vacaturenummer 18195)

Chauffeurs voor d'n einder
Stichting d'n einder zoekt chauffeurs die bereid zijn minimaal een dagdeel in de week vrijwilligerswerk te verrichten bij de afdeling Logistiek. Er wordt gereden op maandagmiddag, woensdagmiddag, zaterdagochtend. Uw inzet wordt in overleg gepland. Hebt u tijd en denkt u "Dat is iets voor mij", reageer dan op deze vacature. (vacaturenummer 14144)

Doorspoelen? Mag dat?!

Op basisschool Sint Fransiscus heeft vorige week dinsdagmiddag in groep 3 een milieueducatieproject over riolering plaatsgevonden. Medewerkers van de gemeente Meijerijstad waren aanwezig om de leerlingen te informeren over het juiste gebruik van een toilet.

Al een aantal jaren doet de basisschool mee aan het project. Het project is bedoeld om kinderen bewust te maken met wat ze nu wel en niet door het toilet mogen spoelen. Het project sluit aan op het thema techniek, waar de leerlingen van groep 3 momenteel mee bezig zijn. Lerares Marieke Vervoort beschrijft het project als 'leerzaam en ervaringsgericht'. "Door de voorbeelden en spelletjes pakken de kinderen de informatie sneller op. Veel kinderen weten al goed wat wel en niet mag, maar het verschilt natuurlijk per huishouden hoe hier mee om wordt gegaan. Het is daarom goed om de regels spelenderwijs nog eens toe te lichten", licht ze toe.

Maak kans op toegangskaartjes voor het Autotron

In het weekend voor Pasen, op zaterdag 8 en zondag 9 april is in het Autotron van Rosmalen weer de Oldtimerbeurs Automobielen en de Airbrush-show. Het is de eerste grote Oldtimerbeurs na de winterslaap en de eigenaren van de auto's van toen verheugen zich nu al om elkaar weer te ontmoeten. De airbrush-show, die gelijktijdig wordt gehouden is de grootste van Europa.

De lezers van DeMooiRooiKrant kunnen voor deze beurs toegangskaartjes winnen. Als u ons kunt vertellen sinds wanneer de airbrush-techniek al wordt toegepast, dan maakt u kans op één van de kaartjes.Stuur uw antwoord uiterlijk zondag 2 april naar redactie@demooirooikrant.nl en maak ook kans op deze kaartjes.
Weet u het antwoord op deze vraag niet of behoort u niet tot de gelukkigen, dan kunt u toch naar de Oldtimerbeurs Automobielen en de Airbrush-show in het Autotron in Rosmalen. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang.


Harmonie haalt weer ijzer op

De eerste mooie dagen van 2017 met een lekker temperatuurtje hebben zich al aangediend. Krijgt u hier ook de lentekriebels van en begint u dan met de voorjaarsschoonmaak? Wilt u na het opruimen spullen van ijzer, RVS, koper, aluminium of wat voor metaal dan ook kwijt, de harmonie komt dit graag bij u ophalen.

Op zaterdag 8 april komen de leden van de Nijnselse harmonie oud ijzer ophalen.
Het is een jaarlijks terugkerend ritueel geworden dat de muzikanten oude metalen verzamelen om hiermee de clubkas te versterken. In een poging de teruglopende inkomsten het hoofd te kunnen bieden is dit initiatief jaren geleden in het leven geroepen. Doordat er nog geen andere vereniging was die zich hiermee bezighield, was het direct een doorslaand succes. En omdat de metalen aan huis worden opgehaald door vertrouwde gezichten wordt het zeer gewaardeerd door de Rooise bevolking.

Iedereen die nog een oude keukentrap, teil of fiets heeft staan, kan zich opgeven en het wordt gratis opgehaald. Alles wordt opgehaald zolang het maar bestaat uit metaal. Dus niet alleen ijzer, maar ook RVS, koper, aluminium, lood en zink. Heeft u nog iets staan waar u vanaf wilt, dan kunt u zich aanmelden via Jan Sijbers, 06-20838667 of ijzer@kpnmail.nl.

Programma informatie

Rooi Actueel

Rooi Actueel met nieuws, actualiteiten, info en trends in korte uitzendingen.

Uitzending: elk heel uur, vlak voor alle andere programma's.


Rondje Rooi

Tot en met woensdag 5 april weer diverse onderwerpen, zoals;: Stimulering taalontwikkeling met VoorleesExpress. NLDoet; vrijwilligers zetten zich in. Muzikale uitwisseling Eigen Wijs uit Veghel en Dommelvolk uit Rooi. Rooise hobby-bierbrouwers aan het werk. Aftrap kunstproject Duizendjarig Woud bij Ahrend. Henk Helsdingen maakt voor heemkundige kringen film Meierijstad. Weer groots Sportgala in De Beurs. Grote Moestuinbeurs in Gasthuishoeve.

Serie "Has en Jas" - deel 7: "Gin IDee".
We volgen kleine gebeurtenissen van twee broers die elkaars tegenpolen zijn, hun woordenwisselingen hebben maar samen ook veel lol delen. De broers ontvangen van de gemeente Meierijstad een oproep voor afhalen van een identiteitsbewijs. Ze komen meteen in actie en gaan naar het gemeentehuis in ….. Schijndel.

Elke aflevering wordt uitgezonden meteen na Rondje Rooi.
Uitzending aflevering 7: 29 maart tot en met 3 april.
Uitzendtijden: 00:00 – 03:00 – 06:00 – 09:00 – 12:00 – 15:00 - 18:00 en 21:00 uur.

Openingstijden kantoor en telefonische bereikbaarheid Studio: Laan van Mariëndael 30A bereikbaar voor bestellingen, vragen, meldingen, elke ochtend van 09:00 - 11:30 uur behalve vrijdag. Vrijdag is het kantoor van 13:30 - 16:30 uur open. Tel. 0413-471193
Uitzendkanalen en frequenties
TV Meierij is te ontvangen via KPN kanaal 559.TRINED kanaal 13.
OnsBrabantNet digitaal via kanaal 38, analoog op 792 MHz. Via Ziggo: analoog op 256 MHz en digitaal via mediabox kanaal 36, CI+ kanaal 331. Via Vodafone Thuis: kanaal 712
Internet

Jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting van start

Van 2 tot en met 8 april vindt de jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting plaats. Het is een bijzonder jaar, want het is de 50ste collecte. Ruim 150 collectanten in Sint-Oedenrode, Boskant, Olland en Nijnsel gaan deze week langs de deuren om een bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten in Nederland. Dankzij de giften kan de Hartstichting werken aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen.

Met de 50ste collecte haalt de Hartstichting geld op voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed die helpen een naderend hartinfarct op te sporen. Voorbeelden hiervan zijn eiwitten, moleculen en bloedcellen. Door te meten welke stoffen actief zijn, en hoeveel ervan aanwezig zijn, krijg je veel informatie over wat er gaande is in het bloed en de bloedvaten. Hoe beter we deze signaalstoffen leren kennen, hoe beter we het risico op een hartinfarct kunnen inschatten. Zo kunnen we mensen op tijd de juiste behandeling bieden en een hartinfarct voorkomen.

Hartweek: méér dan huis-aan-huis-collecte
Tijdens de Hartweek gaan ruim 150 collectanten op pad om donaties te verzamelen. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via hartstichting.nl én de online collectebus op Facebook. Iedere Facebook-gebruiker kan een eigen collectebus aanmaken en zijn of haar sociale netwerk oproepen in de collectebus te doneren. De bus houdt bij hoeveel de collectant al online heeft ingezameld.

Herkent u de mensen op deze foto? Laat het ons weten. Mail dan uw reactie naar redactie@demooirooikrant.nl, bel met 0413-479322 of loop eens binnen bij ons op kantoor, Heuvel 17. De koffie staat klaar.

Oplossingen week 12:

Op de oude foto staat links staat mijn oom Karel Vervoort (als oudste lid van Rhode) die de eerste steen legt voor de nieuwe tribune in sportpark de "NEUL". De andere twee ken ik goed van gezicht maar niet meer bij naam, wellicht iemand anders. De andere twee op de foto zijn links; van den Hurk en rechts Jan van der Vorst.

Gijs van Aarle

Op de foto staan van rechts naar links: Jan v.d. Vorst, Ad v.d. Hurk, Karel Vervoort, daarachter Bart van Gerwen en links boven mijn vader, Rinus Timmers. Dit zou om de eerste steen van de bouw van de kleedlokalen gaan, april 1989.

Jojanneke van Wees-Timmers

Asieldier van de week

Hallo, ik ben Lara. Ik ben een prachtige poes van vijf en half en barst van de energie. Ik ben een dame met karakter, maar kan ook echt heel lief zijn. Ik ben een soort wervelwindje dat niet snel moe wordt, babbel voortdurend tegen je en kom ook meteen op je afgerend voor een aai. Ik kom ook bij je zitten maar als ik er genoeg van heb, trek ik mijn eigen plan en ga lekker in het zonnetje liggen. Ik zoek een huisje met tuin waar ik al mijn energie kwijt kan en een verwenmens die me veel aandacht kan geven. Ik hou graag zelf de regie en als iets me niet zint, laat ik dat ook blijken. Plaatsing bij kleine kindjes is daarom geen goed idee want ik kan wel eens fel uit de hoek komen en zoek een baasje dat het liefst al ervaring met katten heeft. Andere poezen vind ik niet leuk dus ik zoek een huisje waar ik lekker het rijk alleen heb. Zoek jij een poes met pit? Ik sta ook op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo!

Dierenopvangcentrum Hokazo - Lange Goorstraat 6 - 5406 XE Uden - tel. 0413-260546 - e-mail: admin@hokazo.nlwww.hokazo.nl

Laat je inspireren op woongebied

Ben je op zoek naar jouw droomhuis? Of toe aan een nieuwe bank, badkamer of keuken? Wil je je interieur restylen of de tuin opnieuw inrichten? Of de nieuwste technische snufjes in huis? Breng dan een bezoek aan het WoonEvent. Op zaterdag 1 april vindt het WoonEvent Uden | Meierijstad plaats van 13.00 tot 19.00 uur in de Koekbouw aan de Noordkade in Veghel.

Het WoonEvent Uden | Meierijstad is een samenvoeging van twee initiatieven te weten Woonbeurs Uden | Veghel en Woonspectrum Schijndel. Beide hebben als doel jou te informeren en inspireren over alles wat met wonen en lifestyle te maken heeft. Na het ontstaat van de nieuwe gemeente Meierijstad was samenvoeging een logische stap om zo een nog beter event neer te kunnen zetten.

Comfortabel wonen: interieur en styling
Een nieuwe keuken, slaapkamer of badkamer? Of sfeervolle haardverwarming, jacuzzi of een droomtuin? Kom voor advies en inspiratie naar het WoonEvent, je vindt hier vakmensen die je in een paar stappen kunnen vertellen hoe jij je ideale woonsituatie kunt realiseren. Van een keuken die helemaal voldoet aan jouw persoonlijke wensen tot de nieuwste trends en kleuren voor vloeren en gordijnen. Het verhogen van wooncomfort door het automatiseren van je woning maar ook door je woning inbraakveilig te maken met hang- en sluitwerk en alarmen. Kortom, comfortabel wonen komt in al haar facetten aan bod op het WoonEvent.

Droomhuis: huren – kopen – bouwen of verbouwen
Op zoek naar een nieuwe woning? Of voor het eerst aan het rondkijken op de woningmarkt? Kies je voor wonen in het groen of woon je liever in een meer stedelijke omgeving? Weet je nog niet of je wilt gaan kopen of huren? Of ben je op zoek naar een kavel en wil je gaan bouwen in eigen beheer? Het WoonEvent Uden | Meierijstad biedt een breed beeld van het woningaanbod en de nieuwbouwmogelijkheden in de regio.
Makelaars, projectontwikkelaars en woningcorporaties zijn aanwezig en helpen je graag verder. En wil je weten welke woning voor jou haalbaar is? Dan kun je terecht bij de diverse financieel adviseurs en specialisten op het gebied van hypotheken.

Stel je vragen over wonen aan de wethouders
'Wonen in Uden. Hoe leuk is dat!' Met die titel kondigen we de komst aan van wethouder René Peereboom. Om 13.30 uur komt hij een presentatie geven over wonen in Uden en geeft je daarna de kans om vragen te stellen over dit onderwerp. Om 16.30 uur is het de beurt aan wethouder Eus Witlox. 'Mooi wonen in Meierijstad, nu en in de toekomst' is de titel van zijn presentatie. Wat is er veranderd op het gebied van wonen nu drie gemeenten zijn samengevoegd tot de nieuwe gemeente Meierijstad? Kom het hem persoonlijk vragen.
Naast de twee wethouders is er een presentatie over het beveiligen van je woning door René Verbruggen en er is een vastgoedquiz door advocaat Lobke Opsteen. 'Het juiste stappenplan naar de sleutel van je nieuwe huis' is de titel van de presentatie van Notaris Ties van Gulick waarin hij je wegwijs maakt in de wirwar van regels en wetten.

Open Huizen Dag
Het WoonEvent Uden | Meierijstad biedt aanbod en expertise onder één dak. En je kunt meteen kennis maken met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en woninginrichting. Je kunt je bezoek aan het WoonEvent combineren met de Open Huizen Dag, die ook op 1 april 2017 plaatsvindt.

Kijk voor meer informatie op www.wooneventudenmeierijstad.nl.

Nieuwe naam voor Makelaardij van de Laar

Heb je een woning in Sint-Oedenrode gekocht of verkocht? Grote kans dat dit via Makelaardij Van de Laar is gegaan. Dat is namelijk de bekendste makelaar van Sint-Oedenrode en omstreken. En bovendien één van de meest innovatieve makelaars. Om dit te benadrukken zijn de huisstijl en de website eerder al compleet vernieuwd en nu vond René het tijd voor een naamsverandering.

René van de Laar, eigenaar van het makelaarskantoor: 'Het is een nieuwe frisse naam die laat zien dat we klaar zijn voor de ontwikkelingen die de fusie tot Meierijstad voor de regionale woningmarkt met zich mee brengt. De naam Regionale Makelaar biedt ons de kans om ons ook buiten Rooi meer te profileren'.

De naamsverandering per 1 april a.s. sluit helemaal aan op de mooie dingen die we al aan het doen zijn. Je kunt je wel voorstellen dat ik daar hartstikke trots op ben. Net als op het team waar ik mee samenwerk. Allemaal makelaars van (t)huis uit. Dat geeft jou vertrouwen voor als je een woning wilt kopen of verkopen.

Neem eens een kijkje op onze nieuwe website (www.drmrenevandelaar.nl). Wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie om jouw plannen te bespreken.'

Wijkvereniging Eerschot

Vrijdag 31 maart liggen de kaarten voor het jokeren en rikken weer op tafel. Alle leden vanaf 16 jaar zijn welkom. De avond begint om 20.00 uur in Meerschot aan de Heistraat 22. Maar iedereen is vanaf 19.30 welkom want dan heeft Eline de koffie en thee al klaar.

Ook wordt er weer een loterij gehouden. Heb je geen geluk in de loterij? Na afloop van het kaarten gaat iedereen weer met een vleesprijs naar huis.
Dinsdag 4 april wordt er weer gewandeld. Heb je zin om mee te lopen? Er wordt vertrokken om 18.30 uur vanaf Meerschot. Kinderen vanaf groep 2 kunnen zich voor het paasknutselen aanmelden tot vijf april bij Shirley. Tel: 472930. Wil je mee gaan kegelen bij de Vresselse hut? Bel even Carin tel:475759.

20 / 40

21 / 40

Boordevol en veelzijdig programma tijdens Fashion & Food Festival

Derde editie van het Fashion & food festival staat op het punt van beginnen. Velen denken met plezier terug aan de eerdere edities. De derde editie zal wederom groots zijn. Het gehele weekend spelen genieten, verwennen en verwonderen de hoofdrol. Niet alleen op mode- en foodgebied wat de naam van het festival doet vermoeden maar ook op cultureel vlak laten we zien wat we te bieden hebben. Zo is er nu al kunst te zien in diverse etalages in het centrum.

De Coronas
Op vrijdag openen de Coronas het festival met hun stand-up pop, live muziek met een vleugje cabaret. Zij verrassen hun publiek met iedere song opnieuw. De voetjes kunnen dus van de vloer. De organisatie serveert deze avond een heerlijk hapje aangeboden door Lounge 8 en van Rijsingen diepvries. De inmiddels uitverkochte Dinnershow op zaterdag staat volledig in het teken van fashion en food, omlijst met muziek en dans.

Veelzijdig activiteiten programma op zondag
Op zondag kopiëren we de show van zaterdag en zullen de dansgroepen van Neeltje van Kasteren de laatste kindermode showen. Verder waant men zich in Parijs, want door het gehele centrum kan men genieten van muziek, kunstenaars en straattheater zo zal er een circusgroep door het centrum lopen. Ook zal de musical klas van Lilian van Overbeek tussen 15.00 uur en 16.00 uur op verschillende locaties een optreden geven.

Al eens 30 accordeonisten samen op horen treden? U zelf in 3D laten scannen, een nieuwe profielfoto laten maken? Of gewoon lekker genieten van een hapje of een drankje in het paviljoen, de mobiele bar of op één van de terrassen? Het kan allemaal in het centrum zondag. Ook aan de kinderen is gedacht, met de kinderkaart (verkrijgbaar in het paviljoen) kunnen zij deelnemen aan diverse activiteiten zoals sushi maken, cupcake versieren, doeltrappen, timmeren, fotoshoot en nog veel meer. Nog niet moe? Neem dan deel aan de breakdance workshop of geniet van de dansoptredens op het heuvelplein.

Programma Zondag 2 April
Winkels open 12.00 uur-17.00 uur. Heuvelplein: Dansoptredens 12.45 uur-13.15 uur, Hip Hop 14.45 uur-15.00 uur, Breakdance 15.00 uur-16.00 uur.
Paviljoen 13.00uur-18.30 uur
Modeshows incl. kinderblokken 13.30 uur en 15.30 uur
Centrum
Musical Lilian van Overbeek 15.00 uur-16.00 uur, centrum (15.15 uur Paviljoen), Circus 14.00 uur-17.00 uur, Centrum. Thee Javes (accordeonorkest) 14.30 uur-15.30 uur, Kiosk. Saxperience sax orkest 14.00 uur-15.00 uur, De Ossekop

Kerkberichten

Martinuskerk
Za 01/04: 18.30 u: Eucharistieviering met Het Goede Herderkoor. Intenties: Gerard Hendriks, Cor en Jo van den Biggelaar – van Rossum.
Zo 02/04: Vijfde Zondag van de Veertigdagentijd 09.30 u: Eucharistieviering met Het Martinuskoor. Intenties: Lucie Claessens – Kikken, Ton van der Linden, Overleden ouders Vermeltfoort – Sanders en overleden familieleden, Betsie Verhoeven – van Roozendaal, Gerrit Verhoeven en dochters Els en Hennie, Harrie Vos, Tilly van de Wetering – van Vijfeijken, Janina Pankanin, Jacobus van Aert, Lies van Aert – Marcus, Netty Bekkers – van Aert, Jan van Oorschot, Haryy Donkers, Willy en Nelly Vermeulen – Habraken, Stien en Wim Habraken.
Op maandag, dinsdag en donderdag is er 's morgens om 09.00 uur een Eucharistieviering in de dagkapel van De Goede Herderkerk. De Viering van donderdag wordt voorafgegaan door het Rozenkransgebed vanaf 08.45 uur.
Wo 05/04: 19.00 u: Derde Noveendag van de Heilige Rita. Eucharistieviering in de Heilige Ritakapel te Boskant. Intenties: Dora van Hastenberg. 19.00 u: Oecumenisch Avondgebed in de Genovevakerk in Breugel. Voorafgaand aan de Viering is er vanaf 17.00 uur een stilte wandeling, die ook begint in de kerk van Breugel. Na de wandeling is er soep en er zijn broodjes in D'n Bauw. Als u wilt deelnemen aan de stiltewandeling, kunt u zich daarvoor opgeven via het parochiecentrum.
Vr 07/04: Eerste Vrijdag van de Maand 10.00 u: Eucharistieviering in Odendael.

Sint Genoveva-kerk
Do 30/03: 18.15 u: Rozenhoedje, 18.30 u: Eucharistieviering, aansluitend stille aanbidding.
Zo 02/04: 09.30 u: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor. Kinderwoorddienst. Intentie: Ad Versantvoort, Miny van de Ven-Winkelman, Nelly Vlemmix-Versantvoort, Karel en Elisabeth Faessen-van Tilburg, Gijs Bouwhuis, overleden ouders Thoonen-Roijackers en zoon Bart, Betsie en Marian, overleden Jan Versantvoort. 14.00-16.00 uur: Inloopmiddag Den Bauw.
Di 04/04: 18.15 u: Rozenhoedje, 18.30 u: Eucharistieviering.
Do 06/04: 18.15 u: Rozenhoedje, 18.30 u: Eucharistieviering met aansluitend stille aanbidding.
Za 08/04: Geen viering in Breugel
Zo 09/04: 09.30 u: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor. Intentie: Ietje van Dinther-Raeven, Alex van den Heuvel, Jeanne Sadée-Massart, Dilia Peters-Swinkels, Martien Scheepens, Tiny Rooijakkers, overleden ouders Versantvoort-Merks, Piet Swinkels.

H. Martinus Olland
Za 01/04: 17.30 u: Eucharistieviering met kerkkoor. Intenties: Karel v.d. Heijden, An v.d. Heijden-Rovers, An de Bie-v.d. Berk en Lambert Uijen.

Sint Petrus' Banden
Wo 29/03: 19.00 u: in de dagkapel van de Sint Petrus' Banden-kerk: Eucharistieviering, 19.00 u: in de Protestantse Knoptoren-kerk in Sint-Oedenrode: Vierde Oecumenisch avondgebed in het kader van de Veertigdagentijd.
Za 01/04: Geen Eucharistieviering in Son of in Breugel.
Zo 02/04: 11.00 u: Eucharistieviering m.m.v. het Sons Parochiekoor. Intenties: Willem en Grarda van Kemenade-Nouwens, Frits en Doortje Maas-de Bijl, Overleden ouders Van de Ven-Renders, Bets van de Ven-van den Oever, Joop van Heugten, Riet Passier-Swinkels.
Ma 03/04: 19.00 u: Eucharistieviering.
Wo 05/04: 19.00 u: Eucharistieviering in de Sint Petrus' Banden-kerk. In het kader van de oecumenische activiteiten in de Veertigdagentijd: 17.00 u: Stiltewandeling vanuit de Sint Genoveva-kerk in Breugel. Aansluitend soep en broodjes in D'n Bauw (Deelnemers kunnen zich opgeven bij diaken Wilchard Cooijmans: wcooijmans@heiligeodaparochie.nl of 0499-471230.) 19.00 u: Vijfde Oecumenisch avondgebed in de Sint Genoveva-kerk.
Vr 07/04: Eerste Vrijdag van de maand: 08.30 u: Eucharistieviering.
Za 08/04: Geen Eucharistieviering in Son of in Breugel.

Odendael
Zo 02/04: 10.00 u: Woord en communieviering met Nijnsels Dameskoor. Intenties: Mevrouw van de Zanden, Jan van Kampen, Harrie Verschuren.
Di 04/04: 19.00 u: Rozenhoedje bidden in de stilteruimte in Odendael.

Protestantse Kerk Knoptroren
Zo 02/04: Dienst in de Knoptorenkerk, 10.00 u: Predikant Ds. Chr Mondt, met kindernvendienst.

Sint Antonius Nijnsel
Zo 02/04: 11.00 u: Eucharistieviering met gemengd koor. Intenties: Mariet Verschuijten, Theo v.d. Meulengraaf, Nel van Hastenberg- Smits, Diny Vos- Steenbakkers, Mieke Smits- Hulsen.


Wake up call: hospice

Joehoe, Meierijstad heeft een hospice! Oh, dat wist u al? Dan woont u vast in Sint-Oedenrode. Of in Veghel. Jongstleden 20 februari ging er een oproep de deur uit voor de oprichting van een seniorenraad voor heel Meierijstad. Zo'n seniorenraad kan de wensen van de senioren uit heel Meierijstad verzamelen en uitdragen. "Bijvoorbeeld de vraag of er in Meierijstad een hospice moet komen." Nou mensen, een hospice hebben we al. Een in Rooi én een in Veghel zelfs. Totaal verschillend.

Voor wie het nog niet wist: een hospice doet alles om een laatste levenswens, uitgesproken of niet, in vervulling te laten gaan. Het ene hospice legt een zwaarder accent op medische (palliatieve) zorg, het andere op een liefdevolle verzorging en verpleging in een warme, huiselijke omgeving. Wij van hospice Dommelrode doen het laatste. We weten niet wanneer, maar het levenseinde overkomt ons uiteindelijk allemaal, onze naaste, onze medemens. Of die nu uit Sint-Oedenrode komt, uit Schijndel of uit Veghel, ze zijn even welkom.

Begrijp me goed, deze wake up call is in de eerste plaats bedoeld voor ons zelf. De voorbereiding van hospice Dommelrode was een gigantische klus en vanaf de opening in augustus 2015 waren we vooral aan het bijkomen van de hectiek, oneindig veel mensen bedanken, vrijwilligers mobiliseren en faciliteren, dingen regelen die we meteen nodig hadden, fondsen werven, ons gezicht laten zien. In Sint-Oedenrode.

Een jaar later werden we compleet overstemd door de tsunami die de komst van Meierijstad teweeg bracht. Politieke partijen voerden campagne met alle middelen, het electoraat vierde na de uitslag een feestje of likte haar wonden, er ontstond een levendig kaartspel met samenwerkingsverbanden, samenwerkingspartners vonden of verloren elkaar, iedereen baande zich een weg naar de pers en naar het front om harmonisatie of knelpunt nummer zoveel bovenaan de actielijst te krijgen.

Tussen de naschokken door hebben we de schade opgenomen. Gelukkig viel het mee. Er hoefde alleen een laagje stof te worden afgeblazen. Dat doen we met een maandelijkse column in de lokale weekbladen, genaamd "Hotspice". Dat is geen typfout, maar een verleidingstruc. We willen weer "hot" worden, uw aandacht trekken. Niets menselijks is ons vreemd.

Al zijn onze bewoners steeds tijdelijk, onze financiële afhankelijkheid is dat allerminst. Zelf worden we geen cent 'wijzer' van ons werk voor het hospice, integendeel. Een hospice werkt met vrijwilligers, van gezelschapsdame tot arts. We krijgen zelfs geen onkostenvergoeding. Maar de vaste lasten plus een heleboel incidentele kosten lopen gewoon dóór.

Meer weten? Neem eens een kijkje op www.hospicedommelrode.nl/

Op naar onze volgende column!

Jan Egmond

Bestuurslid communicatie

Stichting vrienden van Hospice Dommelrode

Merkservice wordt Olie&zo

Sinds september is Merkservice overgenomen door Hans en Eline van Ommen. Twee bekenden uit het vak. Zij hebben namelijk ook een garage in Boxtel én een bedrijf in 's Hertogenbosch. In Rooi zagen zij een nieuwe uitdaging.

"Rooi was een plek wat voor ons heel erg goed lag. Wij hebben besloten de bedrijven Olie&Zo te noemen zodat een klein, plaatselijk bedrijf gebruik kan maken van het grotere netwerk. De naam Olie&zo was snel verzonnen. Mensen komen bij ons aan de balie. Wanneer wij hen vragen wat er nodig is antwoorden ze vaak met: Ja, ik weet niet, olie en zo. Vandaar dat we voor deze naam gekozen hebben."

Het bedrijf krijgt dus een nieuwe naam maar houdt ook haar vertrouwde gezichten. "We krijgen een andere uitstraling, een nieuwe logo en een nieuwe buitenkant van de zaak. Maar onze service en onze kwaliteit blijft hetzelfde. De klant blijft natuurlijk nog steeds koning bij ons."
Kijk voor meer informatie en diensten op www.olie-zo.nl

Pop 'n Brass

Aanstaande zondag 2 april vindt het Pop 'n Brass Voorjaarsconcert, een samenwerking tussen Popkoor Novelty en Fanfare Orkest NJA plaats. Samen gaan deze twee Rooise muziekgroepen op avontuur in het populaire en swingende genre van popmuziek. Het concert vindt plaats in Theater de Brink in Eerde.

Voor Popkoor Novelty is dit genre natuurlijk een "piece of cake" daar zij al vele optredens in de popmuziek hebben uitgevoerd. De naam zegt immers al genoeg. Popkoor Novelty gaat bekende popnummers ten gehore brengen, voorzien van swingende choreografie. Voor NJA is popmuziek natuurlijk ook geen onbekend terrein. Met blaasinstrumenten hoef je immers niet aan alleen klassieke muziek te denken. De Fanfare kan door haar flexibiliteit vlug en eenvoudig switchen van zeer klassiek naar modern en populair. Deze diversiteit zorgt voor een leuke afwisseling gedurende het jaar bij de muzikanten.

Popkoor Novelty en NJA zullen samen een aantal nummers gaan doen wat voor een dikke sound onder een mooie zang gaat zorgen. Afzonderlijk worden ook een paar zeer bekende nummers vertoont om het publiek te vermaken. Zin in een zondag vol herkenbare muziek, lekker achterover hangen of mee swingen? Kom dan a.s. zondag 2 april naar Theater de Brink in Eerde. Aanvang concert 15.00 uur, entree € 4,- inclusief consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater de Brink, 't Paperas en Gerits Man en Mode en bij de leden van NJA en Popkoor Novelty.

Filmclub senioren bij Odendael

Ramón (Javier Bardem) ligt al bijna 30 jaar krachteloos in zijn bed, onder de hoede van zijn familie. Zijn enige uitzicht op het leven is het raam van zijn kamer, vlakbij de zee die hij ooit zo graag bereisde en waar hij het ongeluk kreeg dat een einde maakte aan zijn jeugd.

Sinds dat ongeluk is het zijn doel om zijn leven op een waardige manier te beëindigen. De komst van twee vrouwen verstoort zijn wereld: Julia (Belén Rueda) is een advocate, die hem in zijn strijd wil helpen en Rosa (Lola Dueñas), de buurvrouw uit het dorp, die hem ervan wil overtuigen dat leven opweegt tegen de pijn. Ramóns persoonlijkheid boeit de vrouwen en het brengt hen ertoe de principes die hun eigen leven bepalen te onderzoeken. Ramón weet dat alleen zij die werkelijk van hem houdt degene kan zijn die hem wil helpen in de verwezenlijking van zijn ultieme doel.

Een film met een uiterst actueel thema. De film draait op donderdag 6 april in de zaal Maas & Dieze in Odendael. Aanvang van de film is 19.00 uur, de zaal gaat om 18.30 uur open. De entree bedraagt vier euro inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze.

Aangifte Inkomstenbelasting 2016

Als u een aangiftebrief heeft ontvangen moet u vóór 1 mei aangifte doen. Wie in voorgaande jaren gegarandeerd vóór 1 juli bericht wilde hebben en zo belastingrente over bij te betalen belasting wilde voorkomen moest in het verleden vóór 1 april aangifte doen.

Vorig jaar werd dat al uitgesteld naar 15 april. Die datum is dit jaar nog verder uitgesteld door de Belastingdienst: iedereen die vóór 1 mei aangifte doet hoeft gegarandeerd geen belastingrente te betalen als de aanslag conform de aangifte wordt opgelegd. U zou verwachten dat u dan ook de aanslag vóór 1 juli ontvangt. Die garantie geeft de Belastingdienst echter nog niet. De toezegging van de Belastingdienst heeft waarschijnlijk te maken met het voorkomen van overbelasting van de servers. De Belastingdienst heeft tot nu toe ruim 3,4 miljoen aangiften ontvangen.

Nog een paar tips
Over uw vermogen in box III betaalt u geen belasting zolang uw vermogen minder is dan € 48.874 voor partners of € 24.437 voor een alleenstaande. Deze vrijstellingen gelden per 1 januari 2016 en zijn van toepassing op uw aangifte over 2016. Met ingang van 1 januari 2016 is de extra ouderentoeslag voor AOW gerechtigden in box III vervallen.
Het kan zijn dat u recht heeft op aftrek van zorgkosten die u zelf betaald heeft in 2016. Er moet wel belasting ingehouden zijn op uw uitkering! Zorgpremie, eigen risico en eigen bijdragen van medicijnen zijn niet aftrekbaar, maar zelf betaalde kosten van fysiotherapie, tandarts etcetera wel. Er moet wel rekening gehouden worden met een drempel, die afhankelijk is van uw inkomen.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Bastion 1-5. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag!

Lucy Bax-Koenders, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies, www.bekkersadvies.nl

Mee met de Eropuit-bus

Ook in 2017 neemt de Eropuit-bus Sint-Oedenrode u mee op allerlei leuke uitstapjes. Een aantal uitstapjes is al helemaal vol, maar het is nog niet te laat om u op te geven voor onderstaande uitstapjes!

Dinsdagmiddag 25 april gaan we met de Eropuit-bus naar het Museum Zusters van Liefde in Tilburg.

Hier krijgt u een goed beeld van het leven en werken van de zusters. We krijgen een rondleiding door het museum en drinken samen een kopje koffie. Kosten: € 8,00 p.p.
Maandagochtend 22 mei gaan we naar de Schaapskooi in Schijndel. Daar kunt u rondkijken in de vele gebouwen op het terrein, lekker op het terras een kopje koffie nuttigen, samen lunchen en de schapen (en de lammetjes knuffelen!) bezoeken. Kosten: € 2,50 p.p.
Maandag 5 juni gaan we naar het Openluchtmuseum in Arnhem, waar je van alles kunt vinden over de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. Het Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Kosten: € 30,00 per persoon inclusief entree voor het museum en koffie met gebak en exclusief persoonlijke uitgaven en de lunch. Let op! Heeft u een Museumkaart? Neem deze mee, dan heeft u daarmee gratis entree. U betaalt dan voor dit uitstapje € 14,00 euro per persoon inclusief koffie met gebak.
Lijkt het u leuk om mee te gaan? Voor meer informatie en om u op te geven neemt u contact op met Welzijn De Meierij, 073 - 544 14 00.

Foto: Bert de Graaf

Onderscheiding voor Hans Hendriks

Tijdens de algemene ledenvergadering van Heemkundige Kring de Oude Vrijheid, afgelopen dinsdag in de Gouden Leeuw, werd Cor van Laarhoven door het bestuur voorgesteld als voorzitter van het heem. Daarnaast kreeg Hans Hendriks een bijzondere onderscheiding

Sinds het vertrek van voorzitter Richard de Visser in 2014 was het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter. Rien van Tilburg nam tijdelijk het voorzitterschap over, maar dan alleen in de hoedanigheid van vicevoorzitter. Door omstandigheden werd het zoeken naar een nieuwe voorzitter vertraagd.

Foto: Bert de Graaf

Uiteindelijk werd Cor bereid gevonden om de hamer over te nemen. Hij was secretaris van het heem en deze functie wordt nu overgenomen door Tilly van den Tillaar.

Speld van Verdienste voor Hans Hendriks
Tijdens dezelfde algemene ledenvergadering heeft Hans Hendriks (werkgroep archeologie) een Speld van Verdienste gekregen met de bijzondere tekst 'Sigillum Burgensium de Sint-Oedenrode.' Dit kreeg hij voor de vele verdiensten voor Sint-Oedenrode en vanwege het vele archeologisch werk voor het heem en Sint-Oedenrode.


Tekenen in plaats van zang en dans bij het Onderonsje

Op donderdag 30 maart wordt het toch gezellig in het Damiaancentrum. Door omstandigheden is Jeroen van de Crommert verhinderd om aanstaande donderdag te komen. Maar gelukkig komt Ton Gravelijn met een tekenworkshop. We gaan met potlood en papier aan de slag. Dus u bent van harte welkom voor een creatieve middag.

Iedereen vanaf 55 jaar kan komen en aanmelden voor deze activiteit mag, maar hoeft niet. Informatie en aanmelding: 06-53448605(Petra)of 06-13992915(Karin) Tijd: 14.00-16.00 uur. Kosten: € 3,- Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB Sint-Oedenrode, www.damiaancentrum.nl

30 / 40

ik huil jouw tranen

ik huil jouw tranen
langs oude muren
van kruisende paden
waar wilde klimop
oud en haast vergroeid
jouw pijn verraden

het lang gedoofd vuur
al tot as geworden
in een veel te vroeg uur
haalt aldoor het heden in
resteert een leeg gedicht
op een liggende zerk
een onherkenbaar gezicht
op een verdord perk

ik huil met jou de tranen
zij verzachten de groeven
in mijn vragende hand
laat ze onbevreesd vloeien
in het warme zand


Foto: Frans Rijkers

Frans Rijkers schoot dit prachtige plaatje. De kleuren van de vogel komen prachtig tot zijn recht met de blauwe lucht.

Hij hangt mî de vingers aon de dakgeut

Angst die je niet onder woorden kunt brengen kun je niet overwinnen.

Stephen King (1947) Amerikaans bestseller auteur.

Foto: Henri van Hoorn

Henri van Hoorn schoot dit prachtige plaatje van de Rooise markt.

Cadeautje

De stoelen op het terras van het café zijn allemaal bezet. Ik ontwaar een lege plek op de bank tegen de pui. Een geschenk uit de hemel, want ik ben bekaf van het geslenter door de stad. Ik heb geen voeten meer. Excuses mompelend wurm ik mij overal tussendoor. Mijn gele omslagdoek sleept een half opgegeten chocoladebol mee. 'Oeps, sorry.' De slagroom hangt in de franjes. Ik sabbel ze nonchalant schoon.
Ik plof neer en maak de zak met het uitgezochte cadeau een beetje open. Ik gluur naar binnen en ben dik tevreden. 'Dag Caro,' hoor ik ineens. Als ik opkijk, zie ik mijn roodharige achterbuurvrouw Tess. Ik heb normaal gesproken geen contact met haar. Ze is mijn type niet. Weinig toeschietelijk groet ik haar. 'O, hallo.' Ik kijk weer naar mijn geschenk. Ze houdt aan en staat al tegen me aan te duwen, dat ik op moet schuiven. Voor het eerst ben ik ontzettend blij met mijn omvang. Nee dame, dat gaat je niet lukken, denk ik strijdlustig.
De serveerster komt mijn bestelling opnemen en ik wuif rode Tess ongeduldig weg. Pech. De man naast mij staat op en vertrekt. Tess zit al en begint op haar irritante manier te rebbelen. Daaraan herken ik haar altijd al van verre, die ratelende stem. Ik maak mij nog breder dan ik al ben en steek een sigaret op in de hoop dat ze een milde vorm van astma heeft en zich uit de voeten maakt.

Ze laat mij het presentje zien dat zij voor Frank heeft gekocht. Ik realiseer me nu pas dat zij natuurlijk ook is uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeest. Spaar me, denk ik. Dan schiet ik inwendig in de lach als ik zie wat ze heeft gekocht. Het is een molentje gemaakt van boomstam met een mini-tuinkabouter voor de deur. Ongetwijfeld dure kitsch. Frank woont op een molen. Niet gek bedacht dus. Het past alleen van geen kant bij zo'n artistieke vent.
Ik weiger haar mijn cadeautje te laten zien, al vraagt ze ernaar. Ik begin over Franks ludieke uitnodiging en prijs zijn kunstzinnigheid de hemel in. Ter illustratie pak ik de kaart uit mijn tas. Zijn molen, kleurrijk en verfijnd getekend.

Terwijl ik naar de blinkende ruiten van de molen op zijn uitnodiging staar, zie ik het weer voor me, hoe hij en ik bezig zijn. We richten mijn huis in. Ik verschuif een bank naar de zonnigste hoek van de kamer. Even later liggen we in elkaars armen en we krijgen de slappe lach als de bank vervaarlijk kraakt onder ons gewicht. Mijn voluptueuze lijf schudt ervan. En hij neemt mijn trillende en lillende billen liefdevol in zijn handen. Een siddering kruipt langs mijn dijen omhoog.
Natuurlijk ga ik Tess niks vertellen over dat heerlijke moment. Hoe zou zij kunnen begrijpen dat het zo heel bijzonder was? Hoe zou ik Tess kunnen uitleggen dat ik het een doodzonde vind dat Frank niet echt op vrouwen valt? De kleur van haar gezicht zou onmiddellijk die van haar haar aannemen.

Ik kijk naar haar bleke wangen. Onwillekeurig grijp ik onder het tafeltje in de zak met mijn geschenk. Een schot in de roos: glad, zacht en toch stevig. Die Tess, ze moest eens weten wat zich in de grotemensenwereld allemaal afspeelt.

Emmy van Haastrecht

Reageren? schrijvers@impesant.nl


Groenevelt Motoren viert 10 jarig jubileum

Groenevelt Motoren viert 10 jarig jubileum

De Sonse Motorbeurs is dit jaar op zondag 2 april. Met leuke festiviteiten en een toerrit wordt een feestelijke aftrap gegeven aan het motorseizoen van 2017. Groenevelt Motoren Ekkersrijt 1012 in Son en Breugel, verkozen tot "Beste motorzaak 2015 & 2016 in de regio Eindhoven, is weer gastheer van deze geweldige motorbeurs.

De Sonse motorbeurs staat dit jaar in het thema van het "10 jarig jubileum". Op de beurs zullen verschillende leveranciers aanwezig zijn, zoals o.a. Richa kleding, Bridgestone banden, Putoline, Sena communicatie met natuurlijk aantrekkelijke jubileumssaanbiedingen.

Groen Motoren werd na bijna 35 jaar Groenevelt Motoren in 2007. Rob Groenevelt nam toen het bedrijf over en viert dit jaar in 2017 al weer zijn 10 jarig jubileum. Bezoek tijdens de beurs de showroom van Groenevelt Motoren met een ruim assortiment nieuwe en gebruikte motoren, de nieuwste collectie kleding, helmen, navigatie- en communicatiesystemen. Zelfs aan de motorrijder met "een maatje meer" is gedacht. Of de nieuwe retro hoek voor de motorrijder met nostalgie.

Wel motorliefhebber maar nog geen motorrijbewijs? Doe dan een gratis try-out bij rijschool Wegwijs. De rijschool met een jarenlange ervaring op het gebeid van het halen van je motorrijbewijs. Ook zal er een wedstrijd behendigheidsparcour worden uitgezet door de Super Motorschool, waar jij je zelf kunt bewijzen. En natuurlijk zijn er leuke prijzen mee te winnen.

Toerrit
Neem deel aan één van de twee motortoertochten met een open deelname voor iedereen. De eerste toerrit vertrekt om 10:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Jucileumconcert Tutta La Forza

Accordeonvereniging Tutta La Forza houdt op zondag 2 april een jubileumconcert in De Vink in Schijndel. Verschillende Rooise spelers spelen mee op deze speciale dag.

Omdat de vereniging twintig jaar bestaat is het concert gratis te bezoeken. De dag begint met orkest Prima en wordt opgevolgd door orkest Segunda. Tussendoor zal een gastoptreden te zien zijn van Trio D'antonet. Uiteindelijk sluiten orkest Prima & Segunda af met een gezamenlijk stuk. De vereniging heeft zo'n dertig leden die elkaar inmiddels zien als één grote familie.

Tevens is het een extra bijzondere middag voor dirigent Marianne van Eeten. Zij speelt namelijk zelf in Trio D'antonet en heeft op deze dag dus twee rollen te vervullen. De vereniging nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te komen en nemen en te luisteren naar een muzikale middag.

Leren bij het Koster Brock project

In Sint-Oedenrode gaan de kinderen van de groepen 5 van alle basisscholen op donderdag 6 en vrijdag 7 april voor de 11e keer genieten en leren van het "Koster Brock" project.

Dit project beoogt de Rooise koster Adrianus Cornelus Brock (1775-1834), wiens manuscripten door de Stichting Roois Cultureel Erfgoed (RCE) in 2003 in boekvorm zijn uitgegeven, te doen herleven. Koster Brock neemt alle kinderen uit groep vijf van het primair onderwijs op een wandeling mee door Sint-Oedenrode, of andersom: de kinderen nemen koster Brock mee door het huidige Sint-Oedenrode. Onderweg doen ze markante plaatsen en gebouwen aan, aan de hand waarvan koster Brock vertelt hoe het was weleer. Acteurs, ambachtslieden, musici en dansers laten ter plekke de tijd herleven. Kinderen kunnen eventueel meedoen, of hebben in de voorbereiding al het een en ander op school aangeleerd gekregen.

Het project tracht de kinderen respect en trots bij te brengen betreffende de geschiedenis van hun geboorte-, c.q. woonplaats en het resterende cultureel erfgoed. Om dit te realiseren is er een groep van zo'n 60 vrijwilligers die belangeloos hun tijd beschikbaar stellen om op die twee dagen de kinderen te ontvangen en hen laten beleven wat vroeger heel gewoon was.

De dag start met een kort toneelstuk op het Kerkplein, waarin de kinderen mee terug in de tijd van koster Brock worden genomen. Na deze opening maken de kinderen in groepjes een wandeling langs verschillende gebouwen en/of plekken die belangrijk zijn voor Sint-Oedenrode en haar geschiedenis. Overal voeren zij ook een activiteit uit. De afsluiting vindt ook plaats op het Kerkplein . Hierbij worden de kinderen weer mee teruggenomen in hun eigen tijd.

Tienermeisjes naar Dave Roelvink

Foto: Jos van Nunen

Vrijdfagavond trad Dave Roelvink op in café Oud Rooij. De zoon van Dries Roelvink, onder andere bekend van Expeditie Robinson, draaide een uur lang plaatjes voor de jeugd.

Foto: Lisa vd Ven
Foto: Lisa vd Ven
Foto: Jos van Nunen
Foto: Jos van Nunen
Foto: Jos van Nunen

Want het was vooral de jeugd die naar Roelvink kwam kijken. Meisjes van een jaar of achttien stonden vooraan om de beroemde DJ op de foto te zetten en om te dansen op zijn plaatjes. Ondanks dat het niet bomvol was in het café probeerde Roelvink het sfeertje er in te krijgen. Na afloop ging hij met een aantal meiden nog op de foto waarna hij weer moest vertrekken naar zijn volgende optreden.

Halfvastenspektakel doet naam eer aan

Een gezellige boel, dit weekend bij café Oud Rooij. Carnavalsvereniging 't Skrothupje vierde haar 44-jarig jubileum tijdens het jaarlijkse Halfvastenspektakel. Dubbel feest dus en daar profiteerden veel mensen van mee.

Een grote witte tent maakte café Oud Rooij nog een stukje groter. Die tent was geplaatst voor de receptie op zaterdagavond. Veel verenigingen en losse bezoekers kwamen 't Skrothupke feliciteren met de mijlpaal van het 44 jaar bestaan. Het werd een gezellige avond en direct een voorbode voor zondag. Toen vond namelijk de kofferbakmarkt plaats en traden meerdere kapellen op tijdens het Kapellenfestival. Ook op de kiosk werd opgetreden. Zo dwarrelden de geluiden van muziek en lachende mensen door het centrum. Het Halfvastenspektakel was echt een spektakel en het evenement deed haar naam dus eer aan…

Ollandia speelt kansloze wedstrijd tegen koploper

Foto: Jan roche

Vorige week leed Ollandia in blessuretijd een nipte nederlaag tegen een van de hoog geklasseerde ploegen. Dan denk en hoop je dat we het de koploper en gedoodverfde kampioen lastig kunnen maken en misschien wel kunnen stunten. Nou, alle voorbeschouwingen, hoop, wensen konden na 45 seconden de prullenbak in.

Dat hadden de mannen van sv Brandevoort uit Helmond nodig om het doelnet van Ollandia te vinden. Via een aanval over rechts, waarbij onze verdediging zeer slap reageerde, kwam de bal voor de doelmond waar de inlopende spits de bal zo voor het intikken had. En daarmee was de toon gezet. Een gedreven Brandevoort en een te slap en inspiratieloos voetballend Ollandia. Het duurde dan ook niet heel lang of de 0-2 kwam op het scorebord. Opnieuw kwam de rechtsbuiten over onze back heen, gaf een strakke voorzet waarmee de inkomende Danny Koevermans wel raad wist en via de vingertoppen van onze keeper Tom raak kopte. Dit alles was in de 10e minuut. Het behoorlijk gehandicapte Ollandia met diverse blessures herstelde zich enigszins en we zagen Ollandia iets meer tegenstand bieden waarbij je bij tijd en wijle het gevoel kreeg dat er ook nog wel een tegengoal inzat. Zo was het in de 30e minuut dat Robert Erven de bal met veel gevoel naar de linker bovenhoek stuurde maar de keeper redde uitstekend en bokste de bal uit het doel. Voor de voeten van broer Stefan die ook zijn schot gekeerd zag worden waarna Paul van Driel het voor de 3e keer probeerde maar ook deze bal werd geblokt op de doellijn en moesten we verder met een ongewijzigde stand. Toen het ook nog eens 0-3 werd in de 37e minuut was het helemaal gedaan met Ollandia. Opnieuw kon er op rechts door onze verdediging geslalomd worden, greep onze verdediging niet erg kordaat in en werd Tom vakkundig verslagen. Ruststand 0-3.

Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche
Foto: Jan roche

Ook de thee had Ollandia geen goed gedaan want na 5 minuten moesten we opnieuw het scorebord aanpassen want de 0-4 was gevallen. Met een prima steekpass, dwars door het hart van onze verdediging, werd de lopende spits bereikt die de bal keurig en beheerst onder Tom Wouters het doel inschoot. Hierna was het spel gespeeld en werd er naar het einde gewerkt zonder nog tot grote kansen en uitgespeelde aanvallen te komen. Die kansjes die er dan nog kwamen waren vooral voor sv Brandevoort en voor Ollandia was er helaas niets meer te halen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Racing Boys die de laatste 3 wedstrijden wist te winnen. Hopelijk kunnen we dan toch wat meer een vuist maken.

Nijnsel haalt ouderwets uit

Nijnsel/TVE Reclame 1 trad afgelopen zondag aan tegen Bergeijk. In de rommelige heenwedstrijd werd een nederlaag geleden die nog steeds wat zwaar op de maag lag. Vorige week twee onnodige verliespunten in Noord-Eindhoven en dat rook naar revanche, zeker na de onnodige puntendeling van afgelopen week.

En die kwam er ook, en hoe! Nijnsel overklaste de tegenstander die in de beginfase wel wat tegenstand bood en ook wel, zij het summier, voor de Nijnselse keeper verscheen. De thuisploeg deelde echter de lakens uit en na een heerlijke 'à la Manolev' passing van Rick van der Vleuten tekende Johan van der Pas in de 10e minuut reeds de 1-0 aan. Iets meer dan tien minuten later een vrijwel perfecte kopbal van de nieuwe trainer van De Valk, Ruud van der Rijt, op Stef Witlox die in de 22e minuut de luid bejubelde 2-0 binnenschoot. Ruud begon eerder geëmotioneerd aan de wedstrijd omdat hij net van tevoren vernam dat zijn lievelingsbroer Paul vader wordt. In de 36e minuut schoot Stefan Hulsen de bal richting het dak van het doel maar hij trof de keeper op zijn weg die vervolgens met een gehavende neus het speelveld moest verlaten.
Na de meer dan voortreffelijke op natuurlijke wijze gefermenteerde Oranjebloesem-Jasmijn en Pepermunt thee die door theoloog Verhoeven in de pauze werd uitgeschonken, maakte opnieuw Stefan Hulsen amper vijf minuten na de rust de wellicht beslissende treffer: 3-0. Nijnsel had de smaak te pakken en ging onverdroten voort met aanvallen. In de 61e minuut sneed de Usain Bolt-snelle Arjan van Zutphen door de Kempische verdediging en tikte meedogenloos de 4-0 aan. Rob Witlox lanceerde in de 76e minuut op onnavolgbare wijze Stefan Hulsen en die liet de keeper opnieuw kansloos: 5-0. Vijf minuten later maakte hij zijn 19e treffer van dit seizoen: 6-0. In de 85e minuut een handsbal in de zestien van de gastheren waarna de bal op de stip belandde voor de eretreffer. De jonge Gijs Jansen van de bezoekers nam het voortouw en de dappere jongeman verscheen achter de bal. Hij schoot deze vervolgens prima in maar doelman Thijs van Esch pareerde op katachtige wijze de bal en ranselde deze uit zijn doel zodat de eindstand op een dik verdiende en zeker niet geflatteerde 6-0 uit kwam, de grootste overwinning van dit seizoen.

Zondag naar Beek en Donk
Nijnsel pakt aanstaande zondag de draad alweer op en gaat op bezoek bij het grillige Sparta'25. Een ploeg die door de competitie jojo 't. Scherp beginnen is noodzaak want de groenwitte gastheren hebben in het verleden nog maar weinig punten behaald tegen de bezoekers, dus zij zullen graag een keer aan het langste eind trekken. Maar als Nijnsel speelt zoals afgelopen zondag dan moet er zeker puntenwinst te behalen zijn. Nijnsel hoopt en verwacht dat er veel supporters naar de 'buurtgemeente' trekken om de geelblauwe brigade aan te moedigen. De positie op de ranglijst en het vertoonde spel van de laatste weken rechtvaardigen alleszins een reis naar sportpark 't Heereind in Beek en Donk, gemeente Laarbeek.

Boskant en Boxtel delen punten

In een vooral na de rust aantrekkelijk en spannend duel heeft Boskant aan haar meegereisde supporters laten zien dat het team inhoudelijk meer in huis heeft dan hetgeen een week eerder tegen Vorstenbossche Boys op de mat werd gelegd. Een gelijkspel gaf uiteindelijk wel de juiste verhouding weer, maar zowel Boxtel als Boskant hebben kans gehad op de 3 punten.

Na een voorzichtig begin kreeg Boskant in de 23e minuut een eerste mogelijkheid. Een diepe bal op Emiel werd door hem in 2e instantie voorlangs geschoten. In de 32e minuut leek Daniel Mensah de thuisclub op voorsprong te brengen, maar z'n kopbal kon door Maarten van der Linden over de achterlijn worden gewerkt. Een minuut later was Mensah opnieuw dicht bij de voorsprong, maar Rick van der Zanden was net op tijd om de bal te blokkeren. Boxtel kwam in de 37e minuut op voorsprong na een gemakkelijk gegeven strafschop. Bij een verdedigende actie stuiterde de bal tegen de arm van Maarten van der Linden. Balvoordeel, dus hands, oordeelde scheidsrechter Vissers. Jesse van Homelen stuurde doelman Fred van Bussel de verkeerde hoek in: 1-0.

Na rust kreeg Boskant binnen de minuut de kans op de gelijkmaker. Een lange bal van Geert van Gils, stuiterde over doelman Tommie Verhagen via de lat weer het veld in, maar Roy van der Linden kon de bal net niet voldoende raken om hem binnen te koppen. In de 53e minuut was Boxtel dicht bij de 2-0. Na een vrije trap kopte de opgekomen verdediger Mitchell Vogels van dichtbij rakelings naast. Enigszins verrassend maar wel met een bijzonder fraaie treffer kwam Boskant 1 minuut later op gelijke hoogte. Een snelle verre ingooi van Geert van Gils werd vanuit een moeilijke positie door Emiel van den Elsen snoeihard in de winkelhaak geschoten: 1-1. Boskant kreeg meer zelfvertrouwen en maakte het de thuisclub in die fase erg lastig. In de 59e minuut had dat zomaar een voorsprong op kunnen leveren. Invaller Jim van der Zanden was op links duidelijk sneller dan z'n tegenstander en ook z'n strakke voorzet had meer dan een voldoende, maar Emiel raakte de bal met het hoofd net iets te weinig zodat de bal voorlangs vloog. Met vlagen bleef ook Boxtel gevaarlijk. In de 77e minuut bijvoorbeeld toen een goede redding van Fred van Bussel voorkwam dat Valentijn Waals van dichtbij de bal kon binnenschieten. In de 81e minuut moest Fred nog een keer aan de bak, toen invaller Djuric Doran voor hem op dook. De laatste (hele) goede mogelijkheid was voor Boskant. Na een diepe pass, in de 87e minuut, was Jim van der Zanden net iets eerder bij de bal dan doelman Verhagen, maar z'n inzet ging net langs de voor Boskant verkeerde zijde van de paal. Boskant 2 blijft door een 3-1 overwinning op koers voor het kampioenschap in de reserve 3e klasse F. In de vier resterende wedstrijden moeten nog 3 punten gehaald worden om de "platte kar" te beklimmen!

WSC - Rhode gestaakt na blessure scheidsrechter

Rhode kon zondag al weer na ruim een half uurtje huiswaarts keren vanuit Waalwijk. In de achtendertigste minuut van deze wedstrijd vond de scheidsrechter het niet meer verantwoord dat hij de leiding had in deze wedstrijd. Vermoeidheid en hartklachten waren de oorzaak dat hij de wedstrijd staakte.

De eerste 38 minuten vertoonden een matige wedstrijd waarin Rhode doelman Paul van Heesch twee knappe reddingen verrichtte en Rhode zich nauwelijks kansen verwierf. Het restant van de wedstrijd zal waarschijnlijk door de week ingehaald, omdat WSC met Pasen al een dubbel programma heeft.

Aanstaande zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Rhode gaat naar Oirschot Vooruit dat met één punt minder, maar ook één wedstrijd minder op de 2e plek staat en samen met Best Vooruit voor het kampioenschap lijken te gaan. Volgende week komt overigens Best Vooruit op bezoek bij Rhode, dus een pittig programma. Oirschot Vooruit maakte in de thuiswedstrijd al een goede indruk en won zondag met maar liefst 0-6 bij Baardwijk.

Zinderende finaledag Kienehoef Open

Van zaterdag 18 maart tot en met afgelopen zondag is het Kienehoef Open 2017 gespeeld. 378 spelers streden in 343 wedstrijden om uiteindelijk als Kienehoef Open titelhouder van de baan te stappen. We kunnen als organisatie met trots terugkijken op een toernooi waarin we veel extra deelnemers mochten verwelkomen. Dit komt met name doordat veel tennissers dit jaar niet hoefden te kiezen tussen Paaspop en het vullen van de prijzenkast.

De eerste paar dagen van het toernooi voorspelden niet veel goeds. Wind en regen gooide wat roet in het eten. Naarmate de week vorderde werd het weer beter en werden de vele supporters op de finalezondag getrakteerd op een heerlijk voorjaarszonnetje.

Foto: Jos van Nunen
Foto: Jos van Nunen

De hoogste heren dubbel categorie (HD4) werd gewonnen door Arné van Haver en Wisse Mewiss. Voorafgaand aan de partij had Arné al een duidelijke analyse gemaakt waaruit bleek dat een aantal games voldoende zou moeten zijn voor de eindoverwinning. Strijdlustig ging de eerste set met 7-5 naar Arné en Wisse, die zich in de tweede set in de kaart lieten kijken en verloren met 6-4. In het laatste en beslissende verblijf werd orde op zaken gesteld en gewonnen met 6-1.

De titel in de hoogste heren enkel categorie (HE4) ging ten koste van Wisse Mewiss naar Jim van der Veen. Na in de ochtend al gewonnen te hebben met zijn altijd steady spelende dubbelmaat Arné was het kruit voor het enkelspel verschoten. Wisse trok na een zinderende eerste set nog wel met 7-5 aan het langste eind, maar in de tweede set herpakte Jim zich en won de set met 6-3 door een paar forse forehand winners. De laatste set ging met 6-3 naar Jim waarna hij zich kampioen van het open toernooi mocht noemen.

De DE4, de hoogste dames categorie werd met 7-5 en 6-1 gewonnen door Marieke Stempher. In een spannende eerste set werden mooie lange rally's afgewisseld met verrassende return winners. In de tweede set zette Marieke, die haar tweede wedstrijd van de dag speelde, alle zeilen bij en stond maar één game af. Het hoogste onderdeel in de damesdubbel (DD5), werd gewonnen door Zoë Steenbergen en Iris de Vries.

Het hoogste mix onderdeel (GD6) werd gewonnen door Lucas Tersmette en Zuzanna Bernat. Voor beiden was het de tweede partij van de dag, maar met het energielevel was niets mis. De eerste set werd gewonnen met 7-5 en in de tweede set delfden tegenstanders Iris van Beek en Bram Loonen met 6-2 het onderspit.

Namens de organisatie willen we alle spelers, supporters, vrijwilligers en sponsors hartelijk danken en verwelkomen op het open toernooi van volgend jaar!

'Team Rooi voor Ian' gaat uitdaging aan

Harold Hagelaars uit Olland gaat dit jaar weer de uitdaging aan om 700 km te mountainbiken voor de spierziekte Duchenne. "Vorig jaar heb ik 'Team Rooi voor Ian' opgericht en wij fietsen voor Ian!", klinkt Harold strijdvaardig.

Ian is een vrolijk opgewekt kind van 6 jaar oud. Ian wil spelen, dansen en springen zoals elk kind. Maar het gaat allemaal niet zo snel en niet altijd zonder te vallen. Ian heeft namelijk Duchenne, een progressieve fatale spierziekte. Zijn spieren worden langzaam afgebroken, waardoor hij over enkele jaren rolstoel gebonden zal zijn. Uiteindelijk zal hij de strijd verliezen, want er is nog geen medicijn.

Als je met Duchenne Spierdystrofie (Duchenne Muscular Dystrophy, DMD) wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen.

Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt. Om een medicijn te vinden voor deze verschrikkelijke ziekte is Duchenne Heroes in het leven geroepen.

Dit jaar fietst Harold met Duchenne Heroes mee samen met Mike Engelen (de vader van Ian), Hans Engelen (de opa van Ian) en Ron van Heugten. Dit evenement vindt plaats in 4 landen: Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Ze fietsen (mountainbiken) 700 km in 7 dagen. Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit kan door te sponsoren of te doneren. Surf naar www.duchenneheroes.nl/team-rooi-voor-ian of kijk op www.teamrooivoorian.nl

GEEF om het onderzoek naar een medicijn voor kinderen zoals Ian voort te kunnen zetten. Uw financiële ondersteuning kan niet gemist worden. Geef Ian hoop op leven en sponsor 'Team Rooi voor Ian'.

Podiumplaats Jarno van Esch

Reed Jarno van Esch vorige week nog naar een prachtige tweede plaats, zondag in Huijbergen stond hij wederom op het podium. Nu op plaats drie. Afgelopen zondag stonden Jarno en Youri van Esch aan de start in het West Brabantse Huijbergen.

Youri had nog steeds veel last van zijn rug en moest halverwege het peloton laten gaan. Jarno reed weer een aanvallende wedstrijd maar het was moeilijk weg komen van het peloton dat de wedstrijd met ruim 44km/u gemiddeld rond reed. Twaalf kilometer voor het einde lukte het toch twee renners te ontsnappen en vijf kilometer voor het einde lukte dit Jarno met nog twee andere renners ook. Even later sloten nog twee renners aan. De twee vooraan gingen sprinten voor de winst en daarachter pakte Jarno met een sterk eindschot de derde plaats. Dit betekent dat de vorm er is en dat werkt motiverend voor volgende week als de UCI klassieker in Luxemburg op het programma staat.

Lita pakt weer goud

Afgelopen zondag moest Lita aantreden tijdens de 4e vijfkamp wedstrijd in Breda. Tijdens de vijfkamp nemen vijf schoonspring verenigingen het op de 1-meter-plank tegen elkaar op in verschillende series/categorieën.

Lita sprong in de E-serie (geboren in 2008 of later) die als eerste van start ging. Met haar eerste sprong, de zweefsprong voorover gehoekt wist ze 20,80 punten te verdienen. Sprong twee, de zweefsprong achterover gestrekt leverde 25,50 punten op. De salto voorover gehurkt mocht er ook wezen met 24,50 punten. En voor haar laatste sprong, de zweefsprong binnenwaarts gehurkt, kreeg ze zelfs enkele zevens (totaal 28,00 punten).

Een rijtje mooie cijfers met een totaalscore van 98,80 punten. Ze sprong helaas net geen PR (101,70), maar behaalde wel een verdiende eerste plek.

Hoge scores voor Wellie Winne Welles en Gin Keus

In de 23 ronde behaalde ze 87 punten. Ook D'n Toel en Jachtrust deden het goed en scoorde 84 resp. 81 punten.

Korte partijen: Maarten van Hoof (Gin Keus) 22 car. in 11 beurten (moy. 2), Arjan Timmermans (Gin Keus) 28 car. in 12 beurten (moy. 2,33), Hennie Immens (D'n Toel) 26 car. in 12 beurten (moy. 2,16), Pieter van Veijfeijken (Wapen van Eerschot) 24 car. in 12 (moy. 2), Cees Vervoort (Kofferen) 28 car. in 13 beurten (moy. 2,15), Marjolein van Gerwen (Wellie Winne Welles) 24 car. in 13 beurten (moy. 1,84), Tonny van Bakel (Oud Rooy) 44 car. in 14 beurten (moy. 3,14), Gijs van Aarle (Oud Rooy) 34 car. bandstoten in 14 beurten (moy. 2.42), Nico Saris (Oud Rooy) 28 car. in 14 beurten (moy. 2) en Martijn de Jong (Wellie Winne Welles) 24 car. in 14 beurten (moy. 1,71).

Uitslagen: Boskant – D'n Toel 56-84, St.Joris – Beurs 80-60, Oud Rooy – Kofferen 62-73, Gin Keus – de Kroeg 87-53, Wapen van Eerschot – Jachtrust 59-81, Wellie Winne Welles – B.C. Eerschot 87-53. Dorpsherberg was vrij.
Stand: 1 Boskant (22) 1608, 2 Wapen van Eerschot (21) 1591, 3 Kofferen (21) 1545, 4 D'n Toel (21) 1543, 5 St.Joris (21) 1529, 6 Oud Rooy (22) 1494, 7 Beurs (21) 1470, 8 Wellie Winne Welles (22) 1455, 9 Jachtrust (21) 1447, 10 Gin keus (21) 1415, 11 Dorpsherberg (21) 1382, 12 de Kroeg (21) 1380, 13 B.C. Eerschot (21) 1268.
Programma: Ma. 27 maart: Kofferen – Wapen van Eerschot, B.C. Eerschot – St.Joris. Di. 28 maart: D'n Toel – Oud Rooy, Dorpsherberg – Wellie Winne Welles. Do. 30 maart: Jachtrust – de Kroeg, Beurs – Gin Keus. Boskant is vrij.

Ontspanning wint meierijtrofee

Afgelopen zondag is in Schijndel voor de eerste keer geschoten om de meierijtrofee. Handboogteams uit alle dorpen van meierijstad konden zich hiervoor inschrijven. Er deden 8 schutters van Ontspanning mee. Hun scores waren na 25 pijlen: René van Erp 235, Wil Kivits 230, Jan van Bergen 222, Mart Verhoeven 219, Simon Boersbroek 208, Jelt de Bie 206 (PR) en Ray Matuszewski 206. Met deze scores wist het team de eerste trofee te winnen.

Na 25 pijlen werden er nog finales geschoten. De winnaar werd René van Erp. Wil Kivits werd tweede, Mart Verhoeven derde en Jan van Bergen vierde.

De schutters van de Rozelaer hebben dinsdagmiddag een competitie wedstrijd geschoten. De dag winnaar was Antoon Vervoort met 217 punten. De overige scores waren: Mart Verhoeven 212, Jan Gordijn 203, Jan van Erp 199, Toon Hermes 179 en Ron Spijker 155.

Vorige week heeft Theo Passier een veldwedstrijd geschoten in Halsteren. Hij behaalde de derde plaats bij de masters compound met een score van 718 punten.

Vrijdagavond is de tweede zonawedstrijd geschoten. Hierbij gaat het erom zoveel mogelijk negens te schieten. De houtschutters schieten deze wedstrijd op een klassiek gildeblazoen. Zij moeten zoveel mogelijk vijven schieten. De winnaar bij de houtschutters was Antoon Vervoort met 48 punten en 2x5. De overige scores: Michael Moonen 47; 1x5, Jos van den Berg 29; 0x5 en Agnes Vissers 19; 0x5. Bij de compound was Paul van de Mortel de winnaar met 222 punten en 19x9. De overige scores: Wil Kivits 227; 17x9 en Sjef van den Berg 239; 11x9. Bij de recurveschutters was Kristin Davies de winnaar met 217 punten en 12x9. De overige scores: René van Erp 230; 11x9, Mart Verhoeven 217; 9x9, John van Mulukom 208; 9x9, Jan van Bergen 211; 7x9, Bep van Bergen 173; 6x9, Frans van de Braak 180; 5x9 en Mark Kuys 191; 2x9.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

Attaque 1 overklast directe concurrent

In de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse poule L heeft Attaque 1 een mokerslag uitgedeeld aan concurrent Rotac '82 1. De nummer 2 was veel te sterk voor de koplopers: 9-1.

Voor de wedstrijd was het verschil tussen de Rossumse koplopers en de Rooise achtervolgers nog 2 punten. Het eerste onderlinge duel tussen beide teams eindigde in 6-4 van Attaque 1. De Rooise kopmannen hoopten in ieder geval de koppositie weer over te nemen. De eerste slag werd echter uitgedeeld door Rotac. Dirk Kastelijn verloor vrij verrassend van Marcel Wijgerse. Dit deerde Attaque 1 echter niet en vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. Het team uit Rossum werd overklast door de Rooise mannen en de einduitslag was een afgetekende 9-1 overwinning voor Attaque 1. Leon Schepens is hierdoor nog steeds ongeslagen in deze poule. Menno van Os kende ook een sterke avond en bleef ook ongeslagen. Door deze overwinning staat Attaque 1 ineens soeverein aan kop. Het verschil bedraagt nu 6 punten en lijkt in deze poule al bijna onoverbrugbaar zolang er geen uitglijders worden gemaakt.

Attaque 2 had al een grote voorsprong in de 4e klasse poule F en deze voorsprong kon dinsdagavond nog verder uitgebouwd worden. De wedstrijd tegen laagvlieger PJS 2 betekende ook de rentree van Henry van Casteren, die vanwege een blessure nog niet in actie was gekomen. Henry mocht gelijk het spits afbijten. Hij kon zijn rentree niet meteen belonen met een overwinning, want hij verloor van Henk Romme. Leon Huijberts en Frank van der Zanden kenden minder problemen met hun eerste tegenstander en ook het dubbel werd gewonnen. Daarna won ook Henry zijn eerste partij van het seizoen. Langzamerhand werd duidelijk dat Attaque 2 veel te sterk was voor hun Vughtse tegenstanders en dat was ook te zien aan de einduitslag: 9-1. Net als Leon Schepens bij team 1 is Frank van der Zanden na 12 partijen nog steeds ongeslagen. Leon Huijberts won ook al zijn partijen deze avond en Henry bekroonde zijn rentree met 2 overwinningen. Door het zware verlies van nummer 2 BSM 2 is de voorsprong nog groter geworden. Het verschil tussen Attaque 2 en de nieuwe nummer 2 Flash 6 is nu 13 punten.

Attaque 3 had een veel lastigere avond. Tegenstander was de gedeeld nummer 1 Taverbo 6. Daarbovenop kwamen ook nog personele problemen waardoor Bram Marinus en Stefan Kerk met 2 man aan de start verschenen. Ondanks dat begon Stefan Kerk sterk, maar hij kon tegen Walter Peltenburg een 2-0 voorsprong niet verzilveren. Bram Marinus had het lastig deze avond en verloor zijn eerste wedstrijd vrij ruim. Stefan liet daarna wel zien dat hij nog steeds in een goede vorm verkeert en won zijn overige 2 wedstrijden op overtuigende wijze. Bram kon helaas geen vuist bieden en verloor zijn 3 wedstrijden. De einduitslag was uiteindelijk 8-2 in het voordeel van het Boxtelse team dat hiermee weer alleen aan de leiding gaat. Attaque 3 moet Always Fair 2 weer voor zich dulden in de ranglijst, maar het gat naar de degradatiezone is nog steeds 6 punten.

Reserve kampioen springen NK klasse L

Dit weekend was het laatste weekend van KNHS indoor kampioenschappen. Nu was het de beurt aan de paarden in de discipline springen.

Juliët Bosshardt en Giolita verkeren al een tijd in topvorm zoals u de laatste weken in de Mooirooi krant hebt kunnen lezen. De entourage en het zijn natuurlijke de Nederlandse kampioenschappen zorgen voor wat extra spanning. Maar Juliët en Giolita hielden het hoofd koel in lieten in de eerste omloop alle balken in de lepels liggen. Omdat Giolita nog vrij jong is had Juliët toch nog toe nog niet het uiterste gevraagd van haar merrie in de barrage. Maar vandaag moest het er toch van komen. De barragetijd zorgde voor een tweede prijs en het reserve kampioenschap in het springen klasse L. Eveline van de Ven en haar paard Allure reisden af naar Reusel voor een dressuurwedstrijd. In de klasse ZZ licht behaalde deze combinatie tweemaal een eerste prijs met respectievelijk 62.9 en 63.3% en 2 winstpunten. Dit houdt in dat Eveline en Allure nu de basiswedstrijdsport gaan verlaten en gaan starten in de klasse ZZ zwaar, de subtop. In de Mortel was dit weekend een springwedstrijd voor pony`s. Rachel Peters en haar pony Mushu`s Morris namen deel aan de klasse DE/L. Beide omlopen bleven alle balken in de lepels liggen en de barragetijd zorgde voor een zesde prijs. In Asten was een springwedstrijd voor paarden. Noortje Gevers en het paard Fleur namen deel aan de klasse L. Alle balken bleven twee omlopen in de lepels liggen en de snelste barragetijd zorgde voor een eerste prijs. Eline Peters en haar paard Forever Alve sprongen ook mee in de klasse L. Een iets langere barragetijd zorgde voor een tiende prijs. In het zomerseizoen gaan Eline en Forever Alve hun kwaliteiten laten zien in de klasse M.

MHC Dames 1 verliest van Goirle

Na het gelijkspel vorige week tegen Venlo, waren de Dames vastberaden ook punten te pakken tegen Goirle.

De wedstrijd begon met de overhand voor Sint-Oedenrode. Er werden mooie combinaties gemaak, maar helaas werden ze niet beloond met een doelpunt. Gaande de wedstrijd kwam Goirle beter in haar spel, dit resulteerde in een aantal goede kansen. Oedenrode werd weer op scherp gezet maar was nog steeds de bovenliggende partij. Ze moesten alleen het geduld bewaren en er voor zorgen dat het combinatiespel stand hield.

Na rust werd de wedstrijd herpakt. Met de stand van 0-0 was in principe alles mogelijk. Helaas gooide de Dames zelf roet in het eten. Door een aantal beslissingen van de scheidsrechter werd er steeds meer met emotie gespeeld ipv hockey en mentaliteit. Sint-Oedenrode wist deze emotie niet meer om te zetten. Goirle daarentegen wist hier slim gebruik van te maken door wel te hockeyen en zich te focussen op hun eigen spel ipv de scheidsrechter.

Met een eindstand van 0-2 laat Sint-Oedenrode punten liggen. Volgende week staat de topper tegen MEP Boxtel op het programma.

Nationale Petanque Competitie

De eerste schreden zijn al weer gezet op de buitenbanen met het mooie weer van afgelopen zaterdag. Behalve dat er al 1 team kampioen is, heeft Cloeck & Moedigh nog 3 teams die kans op het kampioenschap maken in hun divisie.

Met nog maximaal 2 wedstrijden voor de boeg wordt het spannend voor deze teams. Gaat het wel of niet lukken?

Uitslagen van deze week: 4e divisie 4008, Gemert de Boules 1 - Cloeck & Moedigh: 3-5, 5e divisie 5003, Cloeck & Moedigh 2 - Wij Liggen 3: 5-3, 6e divisie 6005, Mooie Boule 6 - Cloeck & Moedigh 5: 6-2, 6e divisie 6013, La Donnée 2 - Cloeck & Moedigh 6: 3-5, 6e divisie 6014, Cloeck & Moedigh 7 - Littie of Littienie 2: 6-2.


Scholierenloop garant voor fun

SV Fortuna`67 houdt op zondag 9 april de jaarlijkse scholierenloop op Camping de Kienehoef. Dat is een garantie voor fun.

Dit specifieke Rooise evenement wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor, een garagebedrijf uit Nijnsel (Johan Markgraaff). Het is laagdrempelig waardoor het evenement open staat voor alle kinderen t/m 16 jaar (niet alleen uit Sint-Oedenrode, kinderen uit Schijndel, Veghel, Liempde en andere plaatsen zijn ook van harte welkom). Alle deelnemers worden na beëindiging van de wedstrijd beloond met een medaille, een diploma en voor de eerste drie in iedere leeftijdscategorie een mooie beker, beschikbaar gesteld door de sponsor van dit evenement.

Deelname kan via een voorinschrijvingsformulier, dat op de basisscholen in Sint-Oedenrode is uitgereikt, of te downloaden is van de website van SV Fortuna`67: www.fortuna67.nl Na-inschrijving is ook mogelijk vanaf 11.00 uur in de kantine van Camping de Kienehoef, aan de Zwembadweg 37 in Sint-Oedenrode tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur met de kinderen t/m 4 jaar. Vervolgens starten de leeftijdscategorieën per jaar oplopende tot 13 jaar en als laatste de gecombineerde leeftijdsgroep van 13 t/m 16 jaar. Afstanden zijn 595 meter voor 2 t/m 7 jaar, 1095 meter voor 8 t/m 12 jaar en 2035 meter voor 13 t/m 16 jaar.

Kosten zijn € 1,50 per deelnemer. Informatie: Peter Hellings 0413-478463 Toeschouwers, familieleden en supporters zijn uiteraard van harte welkom!!

Succesvol weekeinde Dai-Ippo

Het was weer een vol weekeinde voor de judoka's van Dai-Ippo. Op zaterdagmiddag kwamen Gijs Packbiers, Jim van de Ven en Quint Rovers in Gilze de mat op voor de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Heren tot 18 jaar. Voor Quint was het zijn vuurdoop in deze leeftijdsklasse. Hij maakte een geweldig sterke start door 2 maal met ippon te winnen.

Helaas ging het in zijn 3e partij mis tegen de latere kampioen. Er zat niet de overtuiging in zoals in de eerste 2 partijen. Had hij teveel respect voor zijn tegenstanders. Volgende keer wat gretiger. Ze zijn gewaarschuwd. In de finale moest hij het onderspit delven tegen een zeer lange tegenstander die vooral sterk was in het schoppen tegen de schenen van Jim. Maar met deze 2e plaats staat hij op 8 april wel op het NK. Gijs Packbiers wilde in zijn laatste jaar in de -18 jaar ook nog een keer naar het NK. Hij komt met gemak in de finale dus ook voor hem was plaatsing een feit uiteindelijk moest ook Gijs genoegen nemen met een 2e plek.

Op zondag ging alleen Wick van de Ven naar het toernooi in Middelbeers. Wick wist hier een mooie 2e plaats te behalen. Andere judoka's gingen naar Veghel. Wessel Biemans wist een 1e plaats te behalen. Tweede plaatsen waren voor Laura van de Hurk, Youri Biemans, Ties Vink, Roy Hendriks, Rens Dankers en Lars de Groot.

38 / 40

Voetbal
VV Boskant
Uitslagen senioren

Boxtel 1-Boskant 1 1-1
Boskant 2-Mariahout 2 3-1
ASV'33 3-Boskant 3 1-1
Boskant 5-Heeswijk 7 2-3
Boskant 6-Heeswijk 8 1-1
FC Uden VR1-Boskant VR1 1-6
Programma senioren 02/04:
Boskant 1-Maliskamp 1 14.30u
Deurne 3-Boskant 2 13.00u
Boskant 30Mifano 3 12.00u
Boskant 4-FC Uden 4 10.00u
Mariahout 6-Boskant 5 10.30u
Nijnsel 6-Boskant 6 10.00u
Boskant VR1-Baardwijk VR2 10.00u
Uitslagen jeugd:
JO19-1-ELI JO19-1 4-1
Blauw Geel JO17-7-JO17-1 3-1
JO15-1-Boekel JO15-2 0-2
MO15-1-FC De Rakt MO15-2 7-2
Gemert JO13-5-JO13-1 3-2
Rhode JO9-7G-JO9-2G 1-0
Programma jeugd 01/04:
Schijndel JO19-3-JO19-3 15:00u
JO17-1-WEC JO17-2 13:30u
Irene JO15-1-JO15-1 13:30u
Blauw Geel MO15-2-MO15-1 13:00u
Boekel JO13-4G-JO13-1 11:45u
JO11-1G-Boekel JO11-6G 09:30u
Blauw Geel JO9-8-JO9-1G 10:15u
JO9-2G-WEC JO9-3G 10:30u

VV Nijnsel
Programma senioren 02/04:

Sparta'25 1-Nijnsel 1 14.30u
Someren 4-Nijnsel 2 10.00u
Nijnsel 3-Bruheze 2 12.00u
WHV 3-Nijnsel 4 12.00u
ELI 5-Nijnsel 5 11.15u
Nijnsel 6-Boskant 6 09.30u
Nijnsel 7-Schijndel 8 12.00u
Nijnsel VR1-Eindhoven VR2 14.30u
Nijnsel VR2-WHV VR1 10.00u
Uitslagen senioren:
Nijnsel 1-Bergeijk 1 6-0
Nijnsel 2-Boekel 2 0-5
Milheezer Boys 2-Nijnsel 3 1-5
Nijnsel 4-Avesteyn 6 4-1
Nijnsel 5-DVG 8 5-2
Irene 4-Nijnsel 6 2-2
Avesteyn 8-Nijnsel 7 4-1
HVCH VR1-Nijnsel VR1 1-3
EVVC VR2-Nijnsel VR2 1-2
Programma jeugd 01/04:
WEC JO19-1-JO19-1 15.00u
JO17-1-SVSH JO17-1 15.00u
Gemert JO15-7-JO15-1 11.45u
JO13-1G-Schijndel JO13-4 11.15u
JO11-1G-Erp JO11-3 09.45u
MO15-1-ST Herpinia MO15-1 13.00u
Uitslagen jeugd:
JO19-1-Blauw Geel JO19-2 3-0
ASV'33 JO17-3- JO17-1 3-7
JO15-1-Erp JO15-4 4-2
MO15-1-Blauw Geel MO15-2 0-3
Boekel JO13-4G - JO13-1G 0-6
Avanti'31 JO11-3G- JO11-1G 3-2
JO11-3G-Rhode JO11-8G 7-3
JO9-1G-Avanti'31 JO9-4G 1-0

Rhode
Programma senioren 02.04:
Oirschot V. 1 - Rhode 1
Rhode 2 - SV Venray 3
Rhode 3 - Bavos 2
Rhode 4 - UDI 8
Erp 9 - Rhode 5
Festilent 7 - Rhode 6
Rhode 7 - Blauw Geel 17
Handel 4 - Rhode 10
Rhode VR1 - Bavos VR1
Rhode VR2 - EVVC VR2
Rhode 35+1 - WEC 35+1
Rhode 2 - Willem II 5
Veteranen - VOW Veteranen
Uitslagen senioren:
Rhode 2-Mierlo Hout 2 2-0
Sparta'18 2-Rhode 3 4-0
WEC 2-Rhode 4 0-3
Rhode 5-FC de Rakt 4 5-1
Schijndel 6-Rhode 7 5-2
Rhode 10-Avesteyn 7 2-3
SCMH 35+1-Rhode 35+1 3-4
Nooit Gedacht VR3-Rhode VR1 1-8
Rhode VR2-WEC VR1 2-1
OVC'26 3-Rhode 2/ZAT 3-14
Veteranen-Mariahout 5-0
Uitslagen jeugd:
DVG JO9/4-JO9/8 0-1
JO9/9-Avanti'31 JO9/5 1-0
JO9/10G-VOW JO9/3M 0-1
Margriet JO8/1-JO8/1 2-6
Olympia'18 MO19/2-MO19/1 7-0
Avesteyn/Heeswijk MO17/1 - MO17/1 7-0
MO13/1-Gemert MO13/1 19-0
OSS'20 MO11/1-MO11/1 0-0
Programma jeugd 01/04:
JO19/2-HVCH JO19/2 14:45u
Mierlo Hout JO19/2-JO19/3 15:00u
SV Venray JO17/1-JO17/1 13:30u
JO17/2-Boekel JO17/3 14:45u
Stiphout JO17/3-JO17/3 15:00u
JO17/4-Stiphout V. JO17/4G 13:00u
Blauw Geel'38 JO15/2-JO15/1G 13:00u
JO15/2-Venhorst JO15/1 13:00u
Handel JO15/1-JO15/3 13:30u
JO15/4-WEC JO15/2 13:15u
Venhorst JO15/2-JO15/5G 13:00u
JO13/1-Brandevoort JO13/1 11:45u
JO13/2-Schijndel. JO13/2G 11:45u
JO13/4-Boekel JO13/2G 11:45u
ELI JO13/2-JO13/5G 11:30u
Blauw Geel'38 JO13/6-JO13/6 11:30u
OSS'20 JO11/1-JO11/1 10:00u
JO11/2-Keldonk JO11/1G 10:30u
Venhorst JO11/2-JO11/3 9:00u
Sparta'25 JO11/2G-JO11/5G 9:15u
Avanti'31 JO11/4G-JO11/6 9:30u
JO11/7G-Blauw Geel'38 JO11/9 10:30u
JO11/8G-ASV'33 JO11/5 10:30u
JO10/1-Blauw Geel'38 JO10/2 10:30u
Boekel JO9/4-JO9/2 9:30u
JO9/3-Mariahout JO9/3G 9:15u
Blauw Geel JO9/11-JO9/4G 10:15u
JO9/5-Blauw Geel JO9/12 9:15u
JO9/6G-Erp JO9/5 9:15u
Blauw Geel JO9/14-JO9/7G 10:15u
JO9/8-Ollandia JO9/2G 9:15u
Venhorst JO9/3G-JO9/9 10:15u
Venhorst JO9/4G-JO9/10G 10:15u
Schijndel/ JO8/1-JO8/1 9:00u
MO19/1-Hapse Boys MO19/1 14:30u
MO17/1-HVCH MO17/2 13:00u
JO13/7M-Berghem JO13/6M 10:30u
UDI'19d MO13/1-MO13/1 9:00u
MO11/1-Venhorst MO11/1 9:15u
Mini-pupillen onderling 10:30u

Ollandia
Uitslagen senioren:

Ollandia 1-Brandevoort 1 0-4
Blauw Geel 9-Ollandia 2 2-5
VOW 4-Ollandia 3 1-1
Programma senioren 02/04:
Racing Boys 1-Ollandia 1 14.30u
HVCH 16-Ollandia 3 9.45u
EVVC 35+1-Ollandia 35+1 10.00u
Ollandia VR1-Emplina VR3 10.00u
Uitslagen jeugd:
Irene Jo17-1-Jo17-1 2-6
Blauw Geel Jo15-4-Jo15-1 3-0
Jo13-1G-Avanti'31 Jo13-2 7-0
Jo11-1-WHV Jo11-1 0-7
Erp Jo9-2-Jo9-1 1-0
Jo9-2G-Schijndel Jo9-4 0-1
Programma jeugd 01/04:
Jo17-1-Gemert Jo17-5 14.30u
Jo15-1-DVG Jo15-2 13.00u
Handel Jo13-1G-Jo13-1G 8.45u
Jo11-1-DVG Jo11-4 9.30u
Jo9-1-Blauw Geel Jo9-3 10.30u
Rhode Jo9-8-Jo9-2G 8.30u

Korfbal
Odisco
Programma jeugd 01/04:

De Korfrakkers E1-Odisco E1 10.15u
Prinses Irene E1-Odisco E2 10.00u
Be QuickC2-Odisco C1 12.00u                                                        
Programma senioren 02/04        
Flash1-Odisco 1 13.00u                
Flash 2-Odisco 2 11.15u
Programma senioren 05/04        
Odisco Mw1-Klick '15 Mw2 20.00u

KV Rooi
Programma 01/04:
KV Rooi A1-Be Quick A2 15.00 u
Be Quick B2-KV Rooi B2 12.00u
KV Rooi B2-Klimop B1 13.30 u
KV Rooi D1-Altior D1 12.30u
Alico D1-KV Rooi D2 08.45u.
Be Quick E2-KV Rooi E1 09.30u
MOSA'14 E2-KV Rooi E2 08.30u
KV Rooi F1-Avanti F1 10.30u
KV Rooi F2-DDW F2 09.30u
Programma 02/04:
DSV 1-KV Rooi 1 13.00u
Emos 3-KV Rooi 3 10.00u
Programma 05/04:
De Eendracht/ZSV MW1-KV Rooi MW1 20.00u
Korloo MW1-KV Rooi MW2 20.00u

Beugelen
De Lustige Spelers
Uitslagen:

Tegelen 2-Olland 1 3-2
Olland-Heeze 4-2
Programma 29/03:
Hoogeloon-Olland 20.00u
Programma 01/04:
Olland 1-Neer 1 20.00u

Hardlopen
Fortuna '67

25 maart 2017, Nederwetten
MannenTrim 10.000 m
Henry Wijffelaars 1.02.50
VrouwenTrim 10.000 m
Evonne van der Pol 49.04 (3e)
Henny van Alebeek 1.03.10
MannenTrim 13.760 m
Peter Hellings 1.32.09
MannenTrim 15.000 m
Pierre Lardenois 1.31.10
VrouwenTrim 15.000 m
Rikie Huyberts 1.31.10 (3e)
26 maart 2017, Lier (B)

Vrouwen55 Marathon
Tineke Mus 4.36.00
26 maart 2017, Drunen
Mannen Halve marathon
Frans Giebels 1.26.00

Waterpolo
Argo
Uitslagen:

B1-PSV 5-7
CJ1-SBC2000 4-3
AquAmigos-CM1 3-0
D1-AquAmigos 8-3
Dames 1-AquAmigos 9-10
E1-AquAmigos 8-8
Heren 1-SBC2000 12-13
Programma 01/04:
AquAmigos-D1 16:05u
VZV Njord-CJ1 18:15u
Programma 02/04:
TRB-RES-CM1 16:30u
VZV Njord-Dames 1 18:00u

Bridgen
BC de Meierij:
A-lijn: 1. Nellie Vervoort en Nelly van der Vleuten 67.70 %, 2. Harrie van Erp en Jan van Erp 59.89 %, 3. Mia Poels en Heleen Wiers 57.81 %, 4. Jo Evers en Toon van Schaijk 54.16 %. B-lijn: 1. Betsie van Gerwen en Jan van Gerwen 61.45 %, 2. Nel de Goey en Jo Hendriks en Ria Damen en Thea Huyberts 55.20 %, 4. Gerda Schellekens en Bert Schellekesn 53.64 %.

B.C. "d'n einder '05": A lijn: 1.Mia Poels & Truus v. Heesch 65.00 %, 2. Jo Evers & Anja Lafleur 57.61 %, 3. Netty v. Dijck & Rinus Kuipers 55.89 %, B lijn: 1. Ans v.d.Vleuten & Truus Foolen 60.42 %, 2. Fred en Riny Dekker 54.17 %, 3. Bert Foolen & Jan v.d.Velden 50.69 %. Zie ook: www.bridgeclubdeneinder.nl

Inloopbridgeclub de Beckart: 1. Annie Kooymans en Sjannie v.d. Wijdeven 63.88 %, 2. Toos Sanders en Jacques Jongeneel 53.47 %, 3. Nel Dielemans en Jan Verbunt 53.47 %, 4. Tineke Klomp en Lies Vissers 49.30 %. Iedere donderdagmiddag inloopbridge. Iedereen is welkom, ook als je geen bridgepartner hebt. Info 0413 4747297.

Bridgeclub J.V.G. 1. Echtpaar Van Gerwen 65,42 %, 2. Heren L. v. Uffelen & H. v. Zon 55,42 %, 3. Mevrouw F. Raaimakers & Heer H. v. Genugten 52,92 %.

BC ROOI 750: A-lijn 1.Theo Janssen & Robert Janssen 65,00 %, 2.Marion Konings & Thea v.d. Laar 60,00 %, (3) Mieke Janssen & Christine van Heertum 58,75 %, (3) Will Schilder & Tino Hillenaar 58,75 %. B-lijn 1. Mieke van Lankveld & Will van Rooij 69,72 %, 2.Betsy van Kaathoven & Tiny v.d. Pasch 62,22 %, 3.Martin Quadflieg & Ton Schuurman 57,01. C-lijn: 1.Nelleke Kappen & Jeanne Swinkels 58,68 %, 2.Marieke Bressers & Paul Feddon 57,64 %, 3. Mieke Vugs & Johan van Bakel 55,90 %.

Bridgeclub De Neul: A-lijn: 1. Sjane van der Vleuten en Nelly van der Vleuten 63.96 %, 2. Loes van de Meerendonk en Jose van der Steen 62.78 %, 3. Mia Poels en Peter Wagenaar 62.71 %. B-lijn: 1. Mies Stroeken en Jos Jansen 70.42 %, 2. Ria Habraken en Toon Habraken 64.58 %, 3. 1. Marielle Knippen en Heleen Voets 57.64 %. C-lijn: 1. Gerda van de Kerkhof en Bertie Kuipers 58.75 %, 2. Joke Bouwdewijns en Frans Bouwdewijns 58.33 %, 3. Wilma Coolen en Toos Hurkmans 53.33 %. D-lijn: 1. Truus van Heesch en Nelleke Kappen 62.80 %, 2. Riet Meijs en Truus Vissers 60.12 %, 3. Josien van de Berkmortel en Jeanne Rooijakkers 55.65 %. Uitslag 5e competitieronde A-lijn: 1. Mia Poels en Peter Wagenaar 56.61 %, 2. Loes van de Meerendonk en Jose van der Steen 56.24 %, 3. Harrie van Erp en Harry Hutschemaekers 55.74 %. B-lijn (promoveren): 1. Ria Habraken en Toon Habraken 59.24 %, 2. Helma van den Heuvel en Rien van den Heuvel 54.15 %, 3. Hermien Botter en Dick Botter 53.81 %. C-lijn (promoveren): 1. Corry van Niftrik en Ria van Zon 57.61 %, 2. Cor van Gerwen en Toon van der Vleuten 53.39 %, 3. Hannie de laat en Zus van de Rijt 52.83 %. D-lijn(promoveren) 1. Annie Kastelijn en Corrie Kastelijn 57.03 %, 2. Truus van Heesch en Nelleke Kappen 56.03 %, 3. Ria Jongepier en Stephan van de Wiel 55.21 %.

BC 't Koffertje '94: A-lijn: 1 Willem Pieters & Harrie van Rijbroek 63,04 %, 2. Riet van de Laar & Nelly Vervoort 58,16 %, 3. Hetty van Geffen & Wil Schilder 57,29 %. B-lijn: 1. Thea van de Aker & Christ Verhoeven 64,06 %, 2. Wilma van den Biggelaar & Jan Janssen 57,81 %, 3. Marcel Janse & Willy Swinkels 52,60 %.


40ste editie Acura 24-uurs zwemmarathon

Op vrijdag 7 april 2017, 20.00 uur, zullen bij alle zwemmers en zwemsters de zenuwen door het lichaam gieren, want dan klinkt het startsein voor alweer de 40ste edite van de 24-uurs zwemmarathon georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Argo.

De conditie en het doorzettingsvermogen zullen stevig aan de tand worden gevoeld tijdens deze 24 uur durende krachtmeting tussen de volgende deelnemende verenigingen: Argo (Sint-Oedenrode), Nautilus (Veghel), Tempo (Valkenswaard) en Zegenwerp (Sint-Michielsgestel).

Argo is trots om dit jaar een zeer gemotiveerd team aan het publiek te mogen voorstellen. Ze zullen het gevecht met de andere verenigingen aangaan, maar wie de winnaar wordt is erg spannend.

Ook dit jaar hebben alle verenigingen zich weer op en top voorbereid door middel van intensieve training. Natuurlijk gaan ze allemaal voor het verbreken van het marathonrecord. Hierbij kunnen ze de hulp van het publiek goed gebruiken. Kom dus dan ook allemaal naar zwembad "De Neul" om de zwemmers en zwemsters aan te moedigen. Het zwembad zal 24 uur gratis geopend zijn voor publiek. Vooral de uurtjes midden in de nacht zijn erg zwaar voor onze topsporters. Na meerdere malen een uur lang 50 meter sprint te hebben gezwommen, gaat vermoeidheid parten spelen een enthousiast publiek doet dan wonderen. Wie zullen er dit jaar het team van Argo vormen?

De heren: Pascal van Bakel, Jannus van Dinther, Niek Joosten, Antwan Peijnenburg, Luuk Santegoeds, Guus van Stiphout en Sander Somers (reserve).
De dames: Anne Gibbels, Floor Habers, Nikki Habers, Kyra Jongman, Janne Santegoeds, Maartje van Stiphout en Isa van Doorn (reserve).

De onmisbare coaching en begeleiding wordt verzorgd door: Anthony van Hout. De volgende masseurs zullen de begeleiding van de marathonploeg compleet maken: Mark der Kinderen en Roxanne Linders. Wie zal dit jaar de zwemmarathon winnen?

BMX wedstrijd in Wijchen

Op zondag 26 maart werd onder een stralende zon de eerste AK wedstrijd van 2017 verreden in Wijchen. Na een welverdiende winterrust verschenen meer dan 500 rijders aan de 90 manches tellende wedstrijd. Bij zo'n eerste wedstrijd is het dan altijd weer spannend hoe het met de concurrentie gesteld is.

Voor Bas Verhagen en Kyro van Schijndel was het meteen al duidelijk dat de concurrentie nog steeds heel sterk was en dat zij nog steeds te kampen hebben met een van de grootste leeftijdsklasse bij de BMX. Het was dus zaak om direct al bij de eerste manche te knallen, even rustig in de wedstrijd komen was er niet bij want dan lag je er onherroepelijk uit. Bij de open klasse Boys 12/13 jaar reed Bas in de manches 3-2-2, hiermee plaatste hij zich gemakkelijk voor de halve finale waarin hij 2e werd. In de finale werd hij heel knap derde en mocht een mooie bokaal mee naar huis nemen.

In zijn eigen klasse boys 14 jaar is hij de jongste rijder, toch merk je daar niks van als je hem ziet rijden want hij won heel knap alledrie zijn manches, werd 2e in de kwart finale en met een mooie 3e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de A finale waarin hij 5e werd. Kyro van Schijndel reed als jongste rijder bij de open klasse Boys 14/15 jaar. In zijn eigen klasse boys 14 jaar plaatste hij zich met 3x een 4e plaats in de manches voor de kwart finale waarin hij netjes 3e werd. Helaas was zijn optreden hierna net niet genoeg om zich te plaatsen voor de A finale. In de B finale zat hij wel direct voorin en na een spannende strijd werd hij nipt 4e.

Woensdag 29 maart
Dansen

Odendael

Donderdag 30 maart
't Onderonsje

Damiaancentrum

Vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april
Fashion and Food Festival 2017

Sint-Oedenrode

Zaterdag 1 april t/m zondag 2 april
H.J. van de Kamp Museum geopend

Kofferen

Zaterdag 1 april
Dansavond

Odendael

Leftover
De Ossekop

Bierpong avond
Café 't Kerkpleintje

Zondag 2 april
Mountainbike Clinic

Clubgebouw SV Fortuna 67

Les Animaux du Jazz
De Ossekop

Demonstratie mutsen maken
Sint Paulusgasthuis

Rikken en Jokeren
De Dorpsherberg

Maandag 3 april
Lezing Heem-Natuurgroep

D'n Einder

Dinsdag 4 april
Inschrijving Jeugdvakantieweek

Dommelzicht

Woensdag 5 april
Dansen

Odendael

Donderdag 6 april
Filmclub Senioren toont "Mar Adentro"

Maas & Dieze, Odendael

Zaterdag 8 april
Kampeer Experience

Sint-Oedenrode

Dansavond
Odendael

Zondag 9 april
Scholierenloop garant voor fun

Sint-Oedenrode

Lenteconcert gemengd koor Polyhymnia
Beckart

Passieconcert Roois Kamerkoor
Kerk Nijnsel

Kaartavond Boskant
De ''vriendschap''

Woensdag 12 april
Dansen

Odendael

Donderdag 11 april
Witte Donderdag

Op deze donderdag voor Pasen wordt de laatste avondmaaltijd herdacht die Jezus met zijn twaalf discipelen hield. 's Nachts werd Jezus in de hof van Getsemané verraden door Judas Iskariot, één van zijn leerlingen.

Vrijdag 14 april
Goede vrijdag

De dag na Witte Donderdag is Goede Vrijdag. Op deze dag wordt in kerkdiensten dekruisiging van Jezus herdacht. De klokken luiden voor aanvang van de dienst niet, als teken van rouw.

Olland KeezToernooi
De Loop'r

Mama café
Neulstraat 41

Paaskaarten
De Beckart

Zaterdag 15 april
Dansavond
Odendael

The Bunch
De Ossekop

Zondag 16 april t/m maandag 17 april
Pasen

Eerste en tweede Paasdag worden dit jaar op zondag 16 en maandag 17 april 2017 gevierd. Pasen valt jaarlijks tussen 22 maart en 25 april op de eerste zondag (en maandag) na de volle maan na het begin van de lente.

Woensdag 19 april
Dansen

Odendael

Donderdag 20 april
't Onderonsje

Damiaancentrum

Biergilde
De Ossekop

Vrijdag 21 april
Seniorenmarkt

Odendael

Filmtheater: 45 Years
Mariëndael

Zaterdag 22 april
Dansavond

Odendael

Pubquiz
Café 't Kerkpleintje

Zondag 23 april
Muziek: Gitaarclub Pizzicato

De Gasthuishoeve

Synergie Ollands Ruigste (MTB tocht)
Sint-Oedenrode

Rikken en Jokeren
De Dorpsherberg

Woensdag 26 april
Dansen
Odendael

Karaoke avond
Café 't Kerkpleintje

Donderdag 27 april
Koningsdag

Officiële feestdag. Op donderdag 27 april 2017 wordt Koningsdag gevierd. De koninklijke familie bezoekt op Koningsdag één gemeente met een centrumfunctie. Die gemeente gaat zich aan het land presenteren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag op 27 april 2017 in Tilburg

Zaterdag 29 april
Dansavond
Odendael

Maandag 1 mei
Dag van de Arbeid

Jaarlijks wereldwijd op 1 mei. De 'Dag van de Arbeid' (in België ook Feest van de Arbeid genoemd) is een feestdag van de socialistische en communistische arbeidersbeweging. Op deze dag viert men de strijd om betere arbeidsomstandigheden. De dag vindt in Nederland, België en Suriname elk jaar op 1 mei plaats. Andere landen wijken soms af van deze datum

Donderdag 4 mei
Dodenherdenking

Jaarlijks op 4 mei worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Een dag later wordt de bevrijding van de Duitse bezetter (1940-1945) gevierd.


Spannende wedstrijden Argo

Afgelopen weekend werd het publiek getrakteerd op 2 mooie wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 in het ZIB in Best. Bij de dames was het een treffen tussen de nr 7 Aquamigos en de nr 8 Argo, bij de heren was het een treffen tussen de nr 2 SBC2000 en nr 3 Argo.

Op papier spannende wedstrijden, in de praktijk pakte dat ook zo uit. De dames hadden de nodige problemen met het fysieke spel van Aquamigos. In de laatst minuten had Argo zelfs een man meer agv het feit dat Aquamigos 3 speelsters met 3 persoonlijke fouten uit de wedstrijd moest halen. Argo zwom de hele wedstrijd achter de feiten aan, gebrek aan focus en scherpte over de hele linie ontbrak. Gezien omstandigheden heeft Argo een kans laten liggen, met een einduitslag van 9-10 was de kater dan ook groot. De heren hadden een uitermate spannende wedstrijd tegen SBC2000, een mooi duel om de 2e plaats. Wederom had Heren 1 versterking gekregen van een aantal jeugdspelers. De wedstrijd was echter net te lang voor de heren, in het laatste part werd voorsprong uit handen gegeven. Met een einduitslag van 12-13 kon SBC2000 op het nippertje 3 punten binnenhalen.